OBEĆANO - ISPUNJENO

Lijep gest sarajevskog političara: Obezbijedio stipendiju dječaku Farisu iz Zavidovića, prva rata već uplaćena

Front12.08.24, 15:00h

Lijep gest sarajevskog političara: Obezbijedio stipendiju dječaku Farisu iz Zavidovića, prva rata već uplaćena
Kroz mnoge događaje u svom životu naučio sam jednu stvar - život nam vraća samo ono što dajemo drugima - poručio je Abaspahić

 

 


Javnost u Bosni i Hercegovin imala je priliku upoznati Farisa Fejzića, dječaka iz Zavidovića, koji dolazi u Sarajevo i kod stadiona Asim Ferhatović Hase prodaje povrće te na taj način prikuplja novac za pomoć svojim oboljelim roditeljima.


Nakon toga, sarajevski političar Fuad Abaspahić (SDP) pokrenuo je akciju pomoći u obliku stipendije i ostalih potrebnih sredstava za školovanje ivig dječaka i njegov svakodnevni život.


- Nedavno sam imao priliku upoznati Farisa Fejzića, mladog dječaka iz Zavidovića, koji dolazi u Sarajevo i kod stadiona Asim Ferhatović Hase prodaje povrće te na taj način prikuplja novac za pomoć svojim oboljelim roditeljima. 
Nakon ugodnog razgovora i kratkog druženja dogovorili smo se da mu pružim pomoć u obliku stipendije i ostalih potrebnih sredstava za školovanje i svakodnevni život. 


Danas sa ponosom mogu reći da smo u tome uspjeli, novčana stipendija je obezbijeđena za nastupajuću školsku godinu, prva rata je uplaćena danas i tako će biti svaki naredni mjesec dok naš Faris ne završi osnovno obrazovanje.


Također našem Farisu će biti obezbijeđen školski pribor i ostale potrepštine kako bi imao sve preduslove za normalno obrazovanje.
Kroz mnoge događaje u svom životu naučio sam jednu stvar - život nam vraća samo ono što dajemo drugima - poručio je Abaspahić na Facebooku.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook