DANAS PRVI TRENING SA EKIPOM

Na Grbavicu stiglo pojačanje: Dojučerašnji napadač Kauno Zalgirisa novi je fudbaler Željezničara

Sport12.08.24, 12:40h

Na Grbavicu stiglo pojačanje: Dojučerašnji napadač Kauno Zalgirisa novi je fudbaler Željezničara
Potpisao je ugovor na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu

 

 

 

Dojučerašnji napadač Kauno Zalgirisa, Filip Dangubić (29), novi je fudbaler Željezničara, a potpisao je ugovor na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu.

 

Filip Dangubić je rođen 5. maja 1995. godine u Rijeci. Ponikao je u HNK Rijeka iz kojeg je igrao na posudbama u Pomorcu, Krki, Krskom i Celju. Iz ekipe Rijeke potom prelazi u Spartak iz Trnave, a u Slovačkoj je još igrao za Senicu. Uslijedio je odlazak u Rumuniju gdje je nosio dresove Chindiae i UTA Arada, a između ta dva kluba odigrao je sezonu u Celju. Od januara 2023. godine je u Litvaniji. Prvo je igrao za Hegelmann, a od marta ove godine član je Kauno Zalgirisa za koji je postigao 12 golova.

 

Dangubić igra na poziciji centralnog napadača, a pokriva i još nekoliko ofanzivnih pozicija. U slovenskoj Prvoj ligi postigao je 30 golova, u litvanskom prvenstvu 28 pogodaka, a mreže je tresao i u rumunskoj Superligi, kupovima Slovenije, Litvanije i Slovačke, te u kvalifikacijama za Ligu Prvaka i Europa Ligu, saopćeno je iz Željezničara.

 

Dangubić će večeras od 18 sati obaviti prvi trening sa ekipom.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook