stavični detalji

Očevidac sudara kod Sjenice: 'Ovaj prizor je bio posebno težak'

Hronika12.08.24, 10:49h

Očevidac sudara kod Sjenice: 'Ovaj prizor je bio posebno težak'
Prema saznanjima do saobraćajne nesreće došlo je, kako se sumnja, kada je vozač „mercedesa“ Dženan K. sa sjeničkim registarskim tablicama, prilikom preticanja veliku kolone vozila neprilagođenom brzinom, direktno udario u „audi“ novopazarskih tablica koji je dolazio iz suprotnog smjera

 

 

Nasredin F. (41) iz Sjenice i njegova mlađa kćerka (3) su poginuli, dok su njegova supruga Amela i starija ćerka teško povređene u jezivoj nesreći koja se dogodila na mestu poznatom kao Pašino Brdo! U udesu život je izgubio i Dženan K. (20), za kojeg se sumnja da je izazvao tragediju!

 

Prema saznanjima do saobraćajne nesreće došlo je, kako se sumnja, kada je vozač „mercedesa“ Dženan K. sa sjeničkim registarskim tablicama, prilikom preticanja veliku kolone vozila neprilagođenom brzinom, direktno udario u „audi“ novopazarskih tablica koji je dolazio iz suprotnog smjera. U njemu se nalazila nesretna Nasredinovca porodica, koja se vraćala sa puta iz Sarajeva u Sjenicu. Očevici navode da je udes bio toliko jeziv, da su mislili da su svi učesnici nastradali.

 

- Vidio sam kako vozač „mercedesa“ pretiče više vozila u koloni i jurio je velikom brzinom. U jednom trenutku, izgleda da je izgubio kontrolu nad vozilom i zakucao se direktno u auto Nasredina, koji je išao iz suprotnog smera. Bilo je jezivo, začuo se takav prasak. Oba automobila su bila neprepoznatljiva i uništena. Sve stvari ispale su iz vozila. Mnoge je potresao prizor kada smo pored uništenog automobila porodice ugledali malu flašicu sa cuclom, koja je pripadala stradaloj djevojčici. Ubrzo je stigla policija i Hitna pomoć. Nažalost, ljekari su mogli samo da konstatuju smrt Nasredina F. koji je bio za volanom automobila - rekao je jedan od očevidaca za Alo!.

 

Nastavak teksta čitajte na linku.

 

 

(DEPO PIRTAL/af)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook