Najavljene stroge kazne

Vučić navodno dobio upozorenje od ruskih obavještajaca: 'Krajnji cilj protesta je državni udar‘'

Front09.08.24, 19:29h

Vučić navodno dobio upozorenje od ruskih obavještajaca: 'Krajnji cilj protesta je državni udar‘'
Iako je zvaničan povod za okupljanje protest protiv iskopavanja litijuma u regionu Jadra, izvori navodno tvrde da je stvarni cilj pokušaj nasilne smjene vlasti

 

 

Prema pisanju "Novosti," ruske bezbjednosne službe upozorile su navodno predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se u zemlji spremaju masovni neredi s ciljem rušenja legitimno izabrane vlasti. Ova informacija je potvrđena u Predsjedništvu Srbije i sugeriše da se na sutrašnjem skupu u Beogradu planira destabilizacija zemlje, uz podršku određenih zapadnih obavještajnih službi.


Iako je zvaničan povod za okupljanje protest protiv iskopavanja litijuma u regionu Jadra, izvori navodno tvrde da je stvarni cilj pokušaj nasilne smjene vlasti. Učesnici protesta, među kojima se očekuju i ekstremne grupe poput Zentrope, Srbske Akcije, Kluba 451 i Zboraške omladine, pozvani su putem društvenih mreža na dolazak u centar Beograda, navodi se.
 

Glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Nenad Stefanović, upozorio je da nasilje na ulicama neće biti tolerisano, pozivajući učesnike protesta da se pridržavaju Ustava i zakona Srbije. Ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić, dodatno je naglasio da će svako nasilje, kao i napadi na državne institucije i policiju, biti strogo sankcionisani. 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook