Video/ Jezivi prizori

Katastrofa u Ukrajini: Rusi raketirali supermarket pun ljudi, gomile mrtvih i ranjenih pod ruševinama

Front09.08.24, 13:57h

Katastrofa u Ukrajini: Rusi raketirali supermarket pun ljudi, gomile mrtvih i ranjenih pod ruševinama
- Napad na supermarket u Kostjantinivki je još jedan primjer ruskog terora. Sve što mogu napraviti je ubijanje civila - objavio je na Telegramu Andrij Jermak, šef ureda ukrajinskog predsjednika

 

 

Ruske snage danas su raketirale supermarket u ukrajinskom gradu Kostjantinivki u Donjeckoj oblasti. Napad je izveden dok je u trgovini bilo puno ljudi. Društvenim mrežama šire se snimke napada.

 

Ubijeno je najmanje 10 ljudi, a više od 35 ih je ranjeno, objavio je ukrajinski Ured za hitne situacije. Strahuje se da je pod ruševinama trgovine još ljudi.

 

Ukrajinske vlasti objavile su da utvrđuju sve posljedice napada.

 

- Napad na supermarket u Kostjantinivki je još jedan primjer ruskog terora. Sve što mogu napraviti je ubijanje civila - objavio je na Telegramu Andrij Jermak, šef ureda ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

 

U trgovini bila 10-godišnja djevojčica, nestala je

 

O raketiranju trgovine oglasio se i sam Zelenski, koji je objavio da su ljudi zarobljeni ispod ruševina, dodavši kako će spasilačke služe "napraviti sve kako bi ih izvukle". "Rusija će odgovarati za ovaj teror", dodao je Zelenski.

 

Kako je na X-u objavio Anton Geraščanko, savjetnik u ukrajinskom ministarstvu unutarnjih poslova, žena iz Kostjantinovke kaže da su njezina desetogodišnja kći i svekar bili u supermarketu u trenutku napada i da su nestali. Ne zna jesu li živi.

 

Šef regionalne vojne administracije rekao je da su Rusi napali supermarket projektilom tipa X-38. U napadu je oštećeno 9 trgovina, ured pošte, 9 privatnih kuća, 12 izložbenih paviljona i 12 automobila.

 

Rusija još nije reagirala na napad.

 

 

(DEPO PORTAL/au/Foto: X)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook