Foto/ Kraj gužvama?

Bliži se završetak radova na IX transverzali: Da li će gradnja novih saobraćajnica opravdati ulaganja?

Hronika09.08.24, 13:31h

- U narednim mjesecima imat ćemo priliku uvjeriti se u značaj ulaganja i gradnji novih saobraćajnica i nadam se da će nam svima ovo biti motiv za nove kilometre saobraćajnica, kako bi svim građanima omogućili kvalitetniji standard života - navodi ministar Adnan Šteta

 

 

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je radove na IX transverzali i radove na spoju IX transverzale sa autoputem, sa predstavnicima izvođača radova i direktorom Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmirom Kovačem razgovarao o svim aktivnostima koje se provode na ovom projektu.

 

- Veoma sam zadovoljan što smo došli do ove faze u ovom najznačajnijem projektu za Kanton Sarajevo. Mnogo izazova je bilo i još uvijek ih ima, ali pokušavamo zajedno sa svim strana pronaći najbolja rješenja za sve. Uskoro nas očekuje i završetak radova - istakao je Šteta u saopćenju za medije.

 

IX transverzala je kapitalni projekt Ministarstva saobraćaja, a njenim spojem sa autoputem, dobit će se potpuno nova saobraćajna cjelina.

 

- U narednim mjesecima imat ćemo priliku uvjeriti se u značaj ulaganja i gradnji novih saobraćajnica i nadam se da će nam svima ovo biti motiv za nove kilometre saobraćajnica, kako bi svim građanima omogućili kvalitetniji standard života - zaključio je Šteta.

 

Završetkom radova smanjit će se gužve na ulazu i izlazu iz Sarajeva, u ovom dijelu grada koji je izuzetno opterećen, ali će biti od višestrukog značaja i za sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

 

(DEPO PORTAL/au)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook