Lider SBiH

Efendić se obrušio na Mijatovića: 'On je zvao zastupnike SDP-a i govorio im je da ne glasaju...'

Front09.08.24, 12:20h

Efendić se obrušio na Mijatovića: 'On je zvao zastupnike SDP-a i govorio im je da ne glasaju...'
"Danas Vojin Mijatović odlučuje o raspodjeli dobiti BH Telekoma, a bio je u Vladi RS kada je Telekom RS prodat u vlasništvo Telekomu Srbije"

 

 

Semir Efendić, predsjednik Stranke za BiH i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, na društvenim mrežama je isprozivao minstra obrta, razvoja i poduzetništva FBiH Vojina Mijatovića.

 

On je Mijatovića optužio da je zvao zastupnike SDP-a u Skupštini KS i govorio im da ne glasaju za davanje imena ulici u Općini Novi Grad po generalu Armije RBiH Mehmedu Alagiću.

 

Istakao je da se Mijatović danas u FBiH pita "više nego bilo koji politički predstavnik Bošnjaka".

 

- Kada je na Skupštinu Kantona Sarajevo stigao prijedlog za davanje imena jednoj ulici u Novom Gradu po generalu Mehmedu Alagiću, potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović je pojedinačno zvao zastupnike SDP-a u skupštini govoreći im da ne glasaju za davanje imena ulici po “ratnom zločincu”.

 

Danas Vojin Mijatović odlučuje o raspodjeli dobiti BH Telekoma, a bio je u Vladi RS kada je Telekom RS prodat u vlasništvo Telekomu Srbije.

 

Taj lik koji nije iz Federacije BiH se danas više pita u Federaciji BiH nego bilo koji politički predstavnik Bošnjaka zahvaljujući SDP-u i njihovoj besmislenoj politici koja se vodi isključivo na štetu onih koji ih biraju - napisao je Efendić.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook