bivša direktorica

Oglasila se Sebija Izetbegović: Visoko smo digli ljestvicu na KCUS-u

Hronika08.08.24, 19:56h

Oglasila se Sebija Izetbegović: Visoko smo digli ljestvicu na KCUS-u
Ponosna sam na posao koji smo moj menadžment i ja uradili za nepunih 8 godina

 

 

U  KCUS definitivno instalirana i puštena u rad dva linearna akceleratora najnovije generacije te zavšena edukacija osoblja, istakla je nekadašnja generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović na društvenim mrežama.

 

- Uz Varian, koji smo kupili 2018. godine, novi CT simulator, novi aparat za brahiterapiju, i ova dva akceleratora koja smo kupili u 2023, mi smo napravili ogroman uspjeh i time pomogli velikom broju oboljelih od malignih bolesti kojima je zračenje terapija -  navela je bivša direktorica.

 

 


Dodala je da je dolaskom u KCUS 2016. g zatekla iznimno lošu i staru opremu na Klinici za onkologiju.

 


- Uvjeti u kojima su boravili oboljeli od malignih bolesti bili su ponižavajuće loši, ali i jako otežavali rad predanom i požrtvovanom osoblju koje ih je liječilo. Takvi uvjeti, kao i porast broja oboljelih od malignih bolesti, bili su pokazatelj da moramo hitno reagirati i napraviti najbolje uvjete za bolesnike i olakšati rad uposlenima - istakla jeIzetbegović.

 

Navela je da su napravili i dnevnu bolnicu, ali da je snabdijevanje citostaticima je izuzetno loše.

 

- KCUS sada raspolaže sa tri vrhunska linearna akceleratora, pa pacijenti ne bi trebalo da čekaju duže od sedmicu početak zračenja. Sada je moguće uraditi oko 150 pacijenata, a do sada se moglo uraditi do 90.


Ponosna sam na posao koji smo moj menadžment i ja uradili za nepunih 8 godina.


Uposlenicima klinike za onkologiju želim uspješan rad, a pacijentima uspješno liječenje sa sretnim ishodom. Zaista sam ponosna, vjerujem da su i svi moji saradnici.  Visoko smo digli ljestvicu -  zaključila je Sebija Izetbegović-

 

 

 

 

 

(DEPO PORTAL/af)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook