VIDEO/ U svom filmu

Haos na Olimpijskim igrama: Kamerman se zagledao u žene i ušetao na utrku, trkači jedva izbjegli sudar

Sport08.08.24, 17:35h

Haos na Olimpijskim igrama: Kamerman se zagledao u žene i ušetao na utrku, trkači jedva izbjegli sudar
Mušku utrku na 5 hiljada metara na Olimpijskim igrama u Parizu obilježile su neobične scene već od samog početka

 

 

Neobične scene u muškoj utrci na 5 hiljada metara na Olimpijskim igrama u Parizu počele su već sa prvom utrkom.  Čak četiri trkača, uključujući Britanca Georgea Millsa, sina bivšeg engleskog nogometaša Dannyja Millsa, završila na podu u finalnoj ravnini. Millsu je išlo dobro, pa se onda posvađao sa Francuzom Hugom Hayem i pao.

 

Dvojac je svađu nastavio i nakon cilja, a pravi haos nastao je u drugoj utrci. Trkači su krenuli u posljednja četiri kruga i naletjeli na kamermana koji je hodao stazom, potpuno nesvjestan da prekida utrku. Izgledao je šokirano dok su takmičari trčali pokraj njega i skoro se sudarili. Srećom, ubrzo je shvatio šta se dešava i izbjegao veće probleme. Samo jedan trkač je pao u utrci.

 

 

- To je amaterski. Ovo se ne bi smjelo događati na Olimpijskim igrama. Bio sam dovoljno daleko da vidim što se događa. Imao je stvarno veliku kameru. Brzo je to shvatio, ali šteta je učinjena. Nekima je utrka bila uništena - rekao je Norvežanin Jakob Ingebrigtsen, jedan od učesnika utrke, za Daily Mail.

 

U finale utrke plasirali su se Jakob Ingebrigtsen, Biniam Mehary, Isaac Kimeli, Grant Fisher, Oscar Chelimo, Ronald Kwemoi, Dawit Seare, Addisu Yihune i Morgan McDonald.

 

 

(DEPO PORTAL/au)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook