radovi u toku

Mnogo građana Sarajeva nema vodu, iz ViK-a otkrili kada će doći do normalizacije

Hronika07.08.24, 16:43h

Mnogo građana Sarajeva nema vodu, iz ViK-a otkrili kada će doći do normalizacije
Iz ovog sarajevskog preduzeća su za Oslobođenje kazali da se radovi realiziraju u sklopu projekta izgradnje XIII transverzale, te je bilo neophodno pristupiti rekonstrukciji cjevovoda koji datira iz 70-ih godina

 

 

KJKP Vodovod i kanalizacija d. o. o. Sarajevo će sutra izvoditi radove na uvezivanju novopoloženog potisnog cjevovoda DN 700 Bačevo-Alipašin most na Ilidži kod naselja Bulevar. Riječ je o radovima koji se realiziraju u sklopu projekta izgradnje XIII transverzale.

 

To će, navode iz preduzeća, uzrokovati smanjen pritisak ili prekid vodosnabdijevanja u brojnim sarajevskim naseljima.

 

Od ranih jutarnjih sati doći će do višesatnog prekida ili smanjenog pritiska u isporuci vode u naseljima: Ciglane, naselje Park,  Koševo, Jezero, Bare, Šip, Betanija, Breka, Stara Breka, Bjelave, Mejtaš, Džidžikovac, Podhrastovi, Grdonj, Sedrenik, Koševsko brdo, Kobilja Glava, Velešići, Gornji Velešići, Pofalići, Hum brdo, Dumače, Ugorsko, Hotonj, Barica, Krše, Dreskovača, Orahov brijeg, Kromolj, naselje Blekin potok, Slatina, Boljakov potok, Buća potok, Vitkovac, Sokolje, Zabrđe, Briješće brdo.


- Normalizacija vodosnabdijevanja očekuje se u kasnim večernjim satima. Molimo sve korisnike na ovim područjima da osiguraju dovoljne količine vode s obzirom na duži prekid vodosnabdijevanja. Preduzeće “Vodovod i kanalizacija” će, ukoliko se ukaže potreba, osigurati cisterne sa vodom za piće. Za sve informacije možete se obratiti našem dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435, saopćeno je iz KJKP ViK.

 

Iz ovog sarajevskog preduzeća su za Oslobođenje kazali da se radovi realiziraju u sklopu projekta izgradnje XIII transverzale, te je bilo neophodno pristupiti rekonstrukciji cjevovoda koji datira iz 70-ih godina.

 

Oslobođenje je pitalo da li je bilo moguće radove vršiti u nekom drugom periodu, s obzirom da je trenutno veoma toplo vrijeme sa visokim temperaturama i ostanak bez vode definitivno će napraviti velike probleme građanima.

 

- Preduzeće “Vodovod i kanalizacija” djelovalo je proaktivno kako bi se u budućnosti spriječile intervencije na istom kada bude završena izgradnja transverzale. Radove nije bilo moguće planirati u drugom periodu jer bi to značilo prolongiranje realizacije ovog velikog projekta od značaja za Kanton Sarajevo, kazali su iz VIK-a.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook