NAKON SAMOUBISTVA POLICAJKE

Ministar Katica potresen tragedijom u MUP-u KS: 'Ovo mi je jedan od najtežih dana... Nijedno objašnjenje neće ublažiti bol'

Hronika07.08.24, 12:03h

Ministar Katica potresen tragedijom u MUP-u KS: 'Ovo mi je jedan od najtežih dana... Nijedno objašnjenje neće ublažiti bol'
Katica je napomenuo da se vrši policijski uviđaj i da će biti "rasvijetljene okolnosti usljed kojih je došlo do ovog tragičnog slučaja suicida"

 

 

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica oglasio se povodom samoubistva sarajevskke policajke, uposlenice MUP-a KS. 


- Ovo je veoma težak dan za MUP Kantona Sarajevo, a meni lično jedan od najtežih otkako sam na poziciji ministra unutrašnjih poslova. Vijest da je naša policijska službenica počinila samoubistvo me veoma potresla i duboko suosjećam sa boli koji osjećaju njeni najbliži. Jedan život danas je zauvijek ugašen i molim sve pripadnike medija i javnost općenito da se prema ovom slučaju suicida odnose sa dužnom pažnjom, posebno vodeći računa o emocijama porodice, prijatelja, ali i radnih kolega naše policijske službenice - rekao je ministar Katica.

 
Napomenuo je da se vrši policijski uviđaj i da će biti "rasvijetljene okolnosti usljed kojih je došlo do ovog tragičnog slučaja suicida".


- Ali nijedno objašnjenje neće ublažiti bol i gubitak koji sada osjećaju oni koji su ostali iza naše policijske službenice. Naše misli su sa njima - rekao je Katica. 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook