odlična prilika

Turisti napuštaju Jadran zbog nove povoljne destinacije: Ručak je 12 eura, a apartman s bazenom 60

Biznis Klub07.08.24, 09:59h

Turisti napuštaju Jadran zbog nove povoljne destinacije: Ručak je 12 eura, a apartman s bazenom 60
Hrana je nevjerojatno jeftina pa smo tako nas četiri prijateljice znale pojesti večeru za male novce

 

 

Mnogi Hrvati su ove godine zbog visokih cijena u vlastitoj domovini odlučili reći zbogom Jadranu i na ljetovanje otići u neku drugu mediteransku zemlju. Uz Grčku, među najpopularnijim destinacijama se našla Španija.

 

Među onima koji su za svoje ljetovanje izabrali ovu mediteransku destinaciju je i 32-godišnja Zagrepčanka koji je posljednju sedmicu u julu  provela u popularnom Benidormu, u španjolskoj provinciji Alicante, poznatoj po pješčanim plažama i niskim cijenama.

 

Smještaj je rezervirala i avionske karte kupila u posljednji tren, ali čak i tako, odmor ju je došao puno jeftinije nego da je otišla ljetovati na hrvatsku obalu.

 

“Povratne avionske karte smo platili 70 eura, a hotel s doručkom sam platila 300 eura. Dvosobni stan uz plažu se u Benidormu može naći za 60 eura na noć, a ako želite odsjesti u malo luksuznijem hotelu od četiri zvjezdice smještaj za dvoje ćete platiti 100 eura za noć.

 

Hrana je nevjerojatno jeftina pa smo tako nas četiri prijateljice znale pojesti večeru za male novce -  govori nam Zagrepčanka 

 

“Tokom  dana mnoštvo restorana ima ponude, pa ćete tako ručak s pićem platiti oko 12 eura. Konkurencija je velika i svi se bore za gosta, a hrana je svježa i puno bolja od puno toga što ćete naći u našim restoranima. Istu kvalitetu bismo u Hrvatskoj platili i četiri puta više”, priča.

 


Ona nije jedina Hrvatica koja je otkrila čari španjolske obale. Otkako je Ryanair uveo linije za Španjolsku, ova mediteranska zemlja nije nam nikad bila bliže. Tokom  ljeta irski niskobudžetni avioprijevoznik gotovo svakog dana leti za Alicante, Barcelona, Lanzarote, Malagu i Palma de Mallorcu.

 

Kupujete li avionske karte u posljednji tren, nećete proći baš jeftino. Tako ćete za sve destinacije, osim za Palmu de Mallorcu povratnu kartu platiti između 200 i 300 eura. Putovanje na Palmu je nešto jeftinije te se povratne karte mogu naći već za 110 eura. Naravno, ovo vrijedi za kupovinu karata u posljednji tren.

 

Rezervirate li avionske karte nekoliko mjeseci ranije, povratne se mogu naći i za 70 eura po osobi. Što se tiče smještaja, rezervirate li sad apartman za sljedeću godinu, teško ćete naći apartman koji je skuplji od 100 eura za četiri osobe. Riječ je o posve novim, modernim apartmanima, koji se često nalaze u apartmanskim kompleksima koji imaju bazen, fitness centre i sve ostalo što je potrebno za ugodan odmor. Mislite li da nećete moći otići na odmor, uvijek možete otkazati bez penala nekoliko dana prije.

 

 

 

(Dnevno.hr/DEPO PORTAL/af)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook