VIDEO/ Reper u ulozi influencera

Snoop Dogg postao je ikona Olimpijskih igara u Parizu, a sada je otkrivena i vrtoglava cifra koju zarađuje na osnovu toga

Sport06.08.24, 17:14h

Snoop Dogg postao je ikona Olimpijskih igara u Parizu, a sada je otkrivena i vrtoglava cifra koju zarađuje na osnovu toga
- Ko god da je odlučio da dovede Snoop Dogga na Olimpijske igre zaslužuje zlatnu medalju - jedan je od komentara na društvenim mrežama

 

 

Fanovi Olimpijskih igara gotovo da ne mogu pogledati niti jednu disciplinu Ljetnih olimpijskih igara bez da se negdje ne pojavi poznati američki reper Snoop Dogg (52). Zaštitno lice Long Beacha postalo je glavna zvijezda Pariza.

 

Snoopa smo mogli vidjeti na mnogim olimpijskim natjecanjima, uključujući gimnastiku, odbojku na pijesku i vaterpolo. Strastveno navija za tim SAD-a, a često je snimljen kako nosi posebnu opremu za ljetne olimpijske igre.

 

Srca gledalaca osvojio zahvaljujući nekoliko nezaboravnih trenutaka - nosio je olimpijsku baklju, plijenio pažnju publike kao reporter NBC-ja u udarnom terminu, plivao sa Michaelom Phelpsom, prisustvovao američkoj ženskoj nogometnoj utakmici sa Megan Rapinoe te plesao sa Simone Biles.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by snoopdogg (@snoopdogg)

 

- Ovo nije grad za spavanje. Ovo nije vrijeme za spavanje. Ovo je vrijeme da se ponašate kako želite. Različiti događaji se dešavaju danju i noću. Želim da budem aktivan u svemu, jer volim američke sportiste i takmičenje. Zbog toga sam ovdje - prokomentarisao je Snoop svoj angažman na Olimpijskim igrama.

 

- Ko god da je odlučio da dovede Snoop Dogga na Olimpijske igre zaslužuje zlatnu medalju - jedan je od komentara na društvenim mrežama.

 

Snoopovo prisustvo u Parizu dio je opklade NBC-a da poveća gledanost ubacivanjem pop kulture. Do sada je strategija američkog emitera funkcionirala, a NBC tvrdi da je sredinom nedjelje imao 35,4 miliona gledalaca - više nego dvostruko više od istog dana tokom Olimpijskih igara u Tokiju. To je, naravno, ovu mrežu koštalo popriličnu svotu novca.

 

Nagađalo se da Snoop Dogg zarađuje 500 hiljada dolara dnevno na Olimpijskim igrama u Parizu, otkriva @henrylmcnamara na X-u (Twitteru). 

 

- Sjedio sam pored NBC-jevog direktora na večeri, rekao je da Snoop dobiva 500 hiljada dolara dnevno plus naknadu za troškove dok promovira Olimpijske igre. Od 'Gin and Juicea' do nekoliko miliona da budeš slavna osoba na Olimpijskim igrama, kakav svijet - napisao je.

 

I sportski novinar Darren Rovell razmišljao je o istoj stvari.

 

- Zvuči otprilike tačno. Neko me pitao koliko Snoop zarađuje. Prvi broj koji mi je pao na pamet bio je 10 miliona dolara - naveo je Rovell.

 

Njegova procjena nije daleko od stvarnosti jer, budući da Ljetne olimpijske igre traju 16 dana, s 500 hiljada dolara dnevno, Snoopova plata iznosila bi 8 miliona dolara.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by snoopdogg (@snoopdogg)

 

(DEPO PORTAL/au)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook