Načelnik Trnova

Ibro Berilo ispitan u KCUS-u, pred tužiocem se branio šutnjom

Hronika06.08.24, 09:10h

Ibro Berilo ispitan u KCUS-u, pred tužiocem se branio šutnjom
Kako se nezvanično saznaje, Berilo, koji je hospitaliziran u KCUS-u, sinoć je u prisustvu advokata formalno "ispitan" u toj zdravstvenoj ustanovi

 

 

Tri osobe koje su jučer, zajedno sa načelnikom Općine Trnovo Ibrom Berilom uhapšene u akciji "Incitat", u dogledno vrijeme trebale bi biti predate u nadležnost Tužilaštva KS, gdje će ih ispitati postupajući tužilac.


Kako se nezvanično saznaje, Berilo, koji je hospitaliziran u KCUS-u, sinoć je u prisustvu advokata formalno "ispitan" u toj zdravstvenoj ustanovi.
 

On se, kako saznaje Faktor, branio šutnjom. 


Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo proveli operativnu akciju "Incitat", koja se odnosi na nezakonito raspolaganje državnom imovinom na olimpijskoj planini Bjelašnici. 


Osim načelnika Općine Trnovo (FBiH) Ibre Berila, osumnjičeni u ovom predmetu su i njegova pomoćnica Nađa Milišić, bivši direktor "Sarajevošuma" Nermin Demirović, te vlasnici i odgovorne osobe u firmi LOK-PIL d.o.o. Sarajevo Adis Mulaosmanović i Edina Džigal. 


Svi su uhapšeni osim Demirovića, koji je, kako se moglo čuti, van BiH.


Saznaje se da se Berilo, između ostalog, sumnjiči da je vlasniku firme LOK-PIL d.o.o.  pogodovao da izgradi apartmane "Aroma" u Babinom Dolu na državnom zemljištu, a u zamjenu za apartman u objektu. Berilo je potom spomenuti apartman prikrio u svom imovinskom kartonu. 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook