ministar u sasvim drugačijem izdanju

Konaković odgovorio kojeg političara bi poveo na odmor: A Ramo Isak bi bio…

Hronika04.08.24, 16:47h

Konaković odgovorio kojeg političara bi poveo na odmor: A Ramo Isak bi bio…
Ministar vanjskih poslova odgovori na nesvakidašnja pitanja

 

 

 

Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine nakon gostovanja u emisiji na N1 izdvojio je nekoliko minuta da "iza scene" odgovori na nekoliko nesvakidašnjih pitanja.

 

 

 

Da morate birati sa kim ćete provesti godišnji odmor ko bi to bio? Dodik ili Izetbegović?

 

- Bez dileme Bakir Izetbegović. Taman da ga ispitam što bježi, što neće da se ispričamo. Ja bi svakako i u svakoj opciji birao prije Bakira Izetbegovića da mogu i za političkog partnera prije nego Dodika a na more bi ga volio povesti sedam dana da ga svašta propitam i da mu svašta kažem - rekao je Konaković.

 

Predstavljate BiH sa košarkom. Kojih pet bh. političara bi činilo Vaš tim?

 

- Bit ću ličan i onda reći sve iz NiP-a i to neće biti skroz korektno. Osim mojih najbližih saradnika evo da kažem da bi recimo dva bila izabrana iz moje baze. Predrag Kojović bi recimo bio moj košarkaški partner u političkim utakmicama sigurno. Iz SDP-a Nermin Nikšić, bez dileme, vrlo moguće Saša Magazinović. Iz drugih stranaka Stojanović Igor koji je dobar šuter - istakao je.

 

Režirate komediju, koji političari sa bh. scene bi bili najbolji glumci?

 

- Pa recimo Ramo Isak, bi sigurno imao neku ozbiljnu ulogu jer on u ovom prezentacijskom dijelu intrigira javnost, privlači ljude. Milorad Dodik je isto tako glumac tako da on ima neke svoje vrijednosti, od opozicije, oni slabo. Oni su destruktivci, to ne bi mogla biti komedija, oni bi mogli biti u nekoj tragediji”, poručio je Konaković odgovarajući s osmijehom na naša pitanja koja su ga sudeći prema reakciji pozitivno iznenadila - odgovorio je Konaković.

 

 

@n1bih

Behind the scene na N1 Pitali smo Dinu Konakovića pitanja koja su vas zanimala. Da morate da birate sa kim ćete provesti godišnji odmor ko bi to bio? Milorad Dodik ili Bakir Izetbegović? U toku su Olimpijske igre. Predstavljate BiH sa košarkom. Kojih pet bh. Političara bi činilo Vaš tim? Uskoro počinje Sarajevo Film Festival. Režirate komediju, koji političari sa bh. scene bi bi bili najbolji glumci?

♬ original sound - N1 BiH

 

(DEPO PORTAL/af)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook