ŠIROM SLOVENIJE

Promjena poslovne strategije: Mercator zatvara prodavnice tehnike

Biznis Klub03.08.24, 13:57h

Promjena poslovne strategije: Mercator zatvara prodavnice tehnike
Stigle su neslužbene informacije da se zatvaranja nastavljaju i da će ovaj put biti zatvoreno još više poslovnica nego na proljeće

 

 

U Mercatoru planiraju nova zatvaranja tehničkih trgovina, navodi portal Siol.net pozivajući se na neslužbene izvore. Među ostalim, prodavnice se  zatvaraju u Ormožu, Sevnici, Tržiču, Logaču i Novoj Gorici.


Iz Mercatora zatvaranje poslovnica u tim mjestima nisu ni potvrdili ni demantirali.


Još u aprilu portal je pisao o zatvaranju tri prodavnice tehnike Mercator Tehnike. No sada su dobili neslužbene informacije da se zatvaranja nastavljaju i da će ovaj put biti zatvoreno još više poslovnica nego na proljeće.


“U Mtehnici smo promijenili poslovnu strategiju, a samim time mijenjamo i poslovni model, s kojim se prilagođavamo i uvjetima na tržištu”, odgovaraju iz najveće trgovačke tvrtke.


Nakon što su Mtehnika u julu zatvorila poslovnice u Krškom, Tolminu i ljubljanskim Novim Jaršama te poslovnice u Šmarju pri Jelšama, Prevaljama i Idriji, prestala je prodaja i u Beltincima i Ljutomeru, priopćili su.


Neslužbeno, planiraju zatvoriti i druge trgovine - u Ormožu, Sevnici, Tržiču, Logacu i Novoj Gorici - no zatvaranje trgovina u tim mjestima nisu ni potvrdili ni demantirali.


“Zatvorene jedinice više ne posluju, a s potencijalnim partnerima, uključujući i domaće, tražimo rješenja za nove sadržaje u objektima”, odgovorili su, iz Mercatora.


Dodaju i da niko od zaposlenika neće ostati bez posla zbog zatvaranja pogona. Tvrde da se sve izmjene usuglašavaju i sa socijalnim partnerima.


Mercator još čeka dozvolu za preuzimanje Tuša, koji posluje loše, a trebali bi kupiti njihov odjel maloprodaje i cash&carry trgovine, prenosi Indikator.ba.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook