drugi dio 'Horizon: An American Saga'

100 miliona dolara i dalje na kocki: Iako mu je film protjeran iz kina, Kevin Costner ide u Veneciju

Kultura01.08.24, 14:55h

100 miliona dolara i dalje na kocki: Iako mu je film protjeran iz kina, Kevin Costner ide u Veneciju
Nadolazeći film iz preskupe Horizon franšize Kevina Costnera povučen je iz kina mjesec dana prije premijere, ali će svoju premijeru doživjeti 7. septembra, na zatvaranju Venecijanskog filmskog festivala

 

 

Drugi dio kontroverznog vesterna Kevina Costnera, "Horizon: An American Saga", svoju svjetsku premijeru doživjet će 7. septembra, na dan zatvaranja Venecijanskog filmskog festivala - uprkos prethodnom protjerivanju iz kina.

 

Podsjetimo, prvi dio franšize premijerno je prikazan na filmskom festivalu u Kanu ranije ove godine, uz 10-minutne ovacije. Costner napisao, režirao i glumio u epu koji se fokusira na porodicu tokom širenja američkog Zapada. Početnu priču napisao je 1988. godine, a zatim je odlučio da produkciju pretvori u sagu od četiri dijela – počeo je da snima treće poglavlje prije nego se pojavio u Kanu. U projekat je uložio oko 38 miliona dolara vlastitog novca.

 

Nažalost, film je zaradio samo 11 miliona dolara na američkim blagajnama tokom prvog vikenda prikazivanja te oko 23,3 miliona dolara širom svijeta, što je dovelo u pitanje budućnost čitavog projekta. Premijera drugog dijela u kinima bila je planirana za 16. avgust, ali su producenti odlučili odustati od nje te film prikazati na streaming servisima.

 

Venecijanski filmski festival održava se od 28. avgusta do 7. septembra, a očekuje se dolazak mnogih zvijezda, nakon što su mnogi prošle godine izostali zbog štrajka holivudskih glumaca.

 

 
 
(DEPO PORTAL/au)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook