Ime mu je Dikec, Yusuf Dikec!

Turski takmičar postao viralan, sa rukom u džepu i bez ikakve opreme osvojio medalju: 'Je li ovo plaćeni ubica?'

Sport01.08.24, 12:18h

Turski takmičar postao viralan, sa rukom u džepu i bez ikakve opreme osvojio medalju: 'Je li ovo plaćeni ubica?'
Fanovi Olimpijskih igara fascinirani su turskim takmičarom Jusufom Dikecom

 

 

Turski strijelac Yusuf Dikec (51) postao je apsolutni hit na društvenim mrežama nakon što je osvojiosrebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu (u disciplini 10 metara zračni pištolj). Tokom mješovite ekipne discipline sa partnericom Sevval Illayda Tarhan, Dikec je presudio u borbi za srebro i instantno postao apsolutni svjetski hit.

 

Dikec je svijet oduševio zbog svog opuštenog pristupa takmičenju, sa rukom u džepu i bez uobičajene streljačke opreme. Skoro svi olimpijski strijelci nose zaštitu, kako bi sačuvali sluh te smanjili blještanje svjetla. Dikec ne koristi ništa od toga. Zlatnu medalju osvojio je par iz Srbije, Damir Mikec - Zorana Arunović, pobijedivši Turke sa 16:14.

 

 

Dikec je studirao u Ankari, a kasnije magistrirao u Konyi. Ovo mu je bio peti nastup na Olimpijskim igrama. Tursku je predstavljao 2008., 2012., 2016., 2020. i sada u Francuskoj. Bio je dvostruki svjetski prvak 2014., pobijedivši u disciplinama standardnim pištoljem na 25 metara i pištoljem sa središnjom paljbom na 25 metara.

 

Osvajač je srebra u disciplini zračni pištolj na deset metara. Na evropskim prvenstvima je osvojio sedam naslova, uključujući pobjedu u disciplini trojac zračnim pištoljem 2024. godine u mađarskom Györu. Hobi mu je plesanje.

 

(DEPO PORTAL/au/Foto: Twitter)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook