imaju novu taktiku

U Hrvatskoj više ne napadaju 'paradajz-turiste' iz BiH: Ono što rade bh. građani sada je prihvatljivo?

Hronika31.07.24, 09:28h

U Hrvatskoj više ne napadaju 'paradajz-turiste' iz BiH: Ono što rade bh. građani sada je prihvatljivo?
Najčešće destinacije na koje se ide su jedino mjesto u našoj zemlji na Jadranskom moru - Neum, te Makarska i Split

 

 

 


 Posljednjih godina sve se više ljudi iz Bosne i Hercegovine odlučuje za jednodnevne izlete na more, što je značajna promjena u navikama putovanja. Ova promjena nije slučajna, već je direktno povezana sa finansijskom situacijom i promjenama u životnom stilu.

 

Finansijska situacija građana naše zemlje igra značajnu ulogu u ovom trendu. S obzirom na ekonomske izazove s kojima se suočava veći dio stanovništva, troškovi dugoročnih ljetovanja postali su teži za podnošenje. Stoga su jednodnevni izleti postali atraktivnija opcija, jer omogućavaju ljudima da uživaju u odmoru bez potrebe za velikim ulaganjima ili čak zaduženjem.

 

Najčešće destinacije na koje se ide su jedino mjesto u našoj zemlji na Jadranskom moru - Neum, te Makarska i Split, piše Oslobođenje

 

Zanimljivo je da ni u susjednoj Hrvatskoj više ne napadaju paradajz-turiste, kako su znali nazivati Bosance i Hercegovce koji su dolazili na Jadransko more na dan ili dva.

 

Travel agency BISS - TOURS iz Zenice svake subote u augustu ima jednodnevne izlete u Tučepe, Makarsku, Brela i Bašku Vodu. Polasci su iz Zenice, Kaknja, Visokog, Sarajeva, Konjica, Jablanice i Mostara, a cijena je 50 KM.

 

Elle Travel ima u ponudi jednodnevni izlet u Makarsku, na koji se kreće u noći petak na subotu, 2/3. augusta iz Tuzle, a putnike kupe još u Lukavcu, Gračanici, Doboju, Maglaju, Zenici i Sarajevu. Cijena je 60 KM.

 

Agencija Zeni tours ima u ponudi jednodnevne izlete u Makarsku svake subote u augustu, te prve dvije subote u septembru po cijeni od 40 KM za odrasle i 30 KM za djecu od tri do 12 godina. Jednodnevne izlete u Neum imaju svake nedjelje u augustu i prve dvije nedjelje u septembru po istim cijenama kao i za izlet u Makarsku.

 

Agencija Boro-Turs organizovala je jednodnevne izlete u Neum sa polaskom sa Pala. Posljednji je bio u nedjelju, 28. jula, po cijeni od 50 KM po putniku.

 

Turistička agencija Vuković također organizuje jednodnevni izlet u Split 31. augusta, sa polaskom iz Prijedora i Banje Luke po cijeni od 55 KM, potom izlet u Šibenik 24. augusta po cijeni od 59, izlet u Poreč i Rovinj 10. augusta po cijeni od 75 KM, izlet u Piran, Kopar i Portorož u Sloveniji 18. augusta po cijeni od 79 maraka i jednodnevni izlet u Opatiju 14. septembra za koji treba izdvojiti 65 maraka.

 

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook