oštre reakcije

Oglasio se Hamas nakon ubistva njihovog vođe: Neće proći nekažnjeno

Front31.07.24, 08:40h

Oglasio se Hamas nakon ubistva njihovog vođe: Neće proći nekažnjeno
Mi smo uključeni u otvoreni rat za oslobađanje Jeruzalema i spremni smo platiti visoke cijene, rekao je Abu Marzuk

 

 

Dužnosnik Hamasa rekao je da je grupa "spremna platiti visoku cijenu" nakon što je njen politički vođa Ismail Haniyeh ubijen u Teheranu. Sami Abu Zuhri je rekao: "Mi smo uključeni u otvoreni rat za oslobađanje Jeruzalema i spremni smo platiti visoke cijene."

 

Moussa Abu Marzouk nazvao je napad "kukavičkim činom koji neće proći nekažnjeno", prema televizijskom kanalu Al-Aqsa kojim upravlja Hamas.


Al-Jazeera je objavila cjelovitu izjavu Hamasa: "U ime Alaha, svemilosnog, samilosnog (I nemojte misliti da su mrtvi oni koji su poginuli na Alahovom putu jer su živi kod svoga Gospodara).


Islamski pokret otpora Hamas tuguje s velikim palestinskim narodom, arapskom i islamskom nacijom i svim slobodnim ljudima svijeta za bratom, vođom i mučenikom Ismailom Hanijehom. Vođa pokreta je ubijen u podmuklom cionističkom napadu na njegovu rezidenciju u Teheranu, nakon sudjelovanja u ceremoniji inauguracije novog iranskog predsjednika. Alahu pripadamo i njemu ćemo se vratiti. I to je džihad, pobjeda ili šehadet"

 

 

(DEPO PORTAAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook