VIDEO/ Dijasporska bahatost?

Poznat identitet osoba koje su svirepo pretukle porodicu iz Sarajeva na Igmanu

Hronika30.07.24, 14:27h

Poznat identitet osoba koje su svirepo pretukle porodicu iz Sarajeva na Igmanu
Porodica iz Švedske, porijeklom iz BiH, zbog nesuglasica u saobraćaju pretukla je porodicu iz Sarajeva sa maloljetnim djetetom u ugostiteljskom objektu Monti na Igmanu.

 

 

Građani Sarajeva ogorčeni su postupkom porodice iz Švedske, koja je rodom iz BiH, koji su zbog nesuglasica u saobraćaju pretukli porodicu u ugostiteljskom objektu Monti na Igmanu u nedjelju. Oni su zbog verbalnog incidenta na saobraćajnici na Igmanu, pretukli porodicu iz Sarajeva koja je bila sa maloljetnim djetetom, piše Crna-Hronika.

 

Policijskim službenicima se u nedjelju 28. jula u 18:40 sati u službene prostorije PU Hadžići i Trnovo obratio Sarajlija incijala A.B. kako bi prijavio fizički napad na njega i njegovu porodicu od strane, tada nepoznatih osoba, koje su u periodu od 14:45 do 14:50 sati, za vrijeme dok su se nalazili na terasi ljetne bašte ugostiteljskog objekta Monti na Velikom polju na Igmanu.

 

O cijelom događaju oglasio se MUP-a Kantona Sarajevo za portal Crna-Hronika.

 

- Dana 28.07.2024. godine u 18.40 sati u službene prostorije PU Hadžići i Trnovo pristupio je A.B. iz Sarajeva, te prijavio fizički napad koji je na štetu njega i članove njegove porodice izvršen istog dana u 14,45 sati, za vrijeme dok su se nalazili na terasi ljetne bašte ugostiteljskog objekta na Velikom polju na Igmanu, od strane više osoba - naveli su iz MUP-a KS.

 

Obaviještena je dežurna tužiteljica KTKS koja je predmetni događaj okvalifikovala kao krivično djelo Nasilničko ponašanje (član 362. stav 2. KZ FBiH).

 

Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije PU Hadžići i Trnovo su operativnim radom na terenu identifikovali ukupno šest osoba koje se mogu dovesti u vezu s ovim događajem.

 

- Nad šest osoba: N.H. (1999), S.R. (1969), S.R. (1973), H.H. (1965) i A.R. (1973) iz Sarajeva i E.G. (1999) iz Švedske, izvršena je kriminalistička obrada, te će protiv njih Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, nakon kompletiranja materijala, biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu – potvrđeno je za portal Crna-Hronika.

 

 

Sada su otkriveni i identiteti uhapšenih osoba. Radi se o porodici Hamza iz Sarajeva koja živi i radi u Njemačkoj.

 

Vlasnica automobila marke BMW 218 Grand Coupe iz 2021. godine švedskih registracijskih oznaka DUY 56K je Nejira Hamza rođena 1995. godine u Sarajevu. Među privedenim osobama je i njen otac Hamza kao i njen suprug Ernad Gušić iz Švedske.

 

Pored njih uhapšeni su još Sabahudin Radašlić (1969.), Saldina Radašlić (1973.) i Aldin Radašlić (1973.) iz Sarajeva.

 

Video je izazvao lavinu komentara građana koji su ogorčeni postupkom navedenih osoba.

 

 

(Crna-Hronika/DEPO PORTAL/au/Foto: Screenshot)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook