Pax Jolie-Pitt

Sin Angeline Jolie i Brada Pitta povrijeđen u zastrašujućoj nesreći: Hitno prebačen u bolnicu sa povredama glave

Showbizz30.07.24, 13:24h

Sin Angeline Jolie i Brada Pitta povrijeđen u zastrašujućoj nesreći: Hitno prebačen u bolnicu sa povredama glave
Dvadesetogodišnji Pax vozio je svoj električni bicikl bez kacige, kada se zabio u zadnji dio automobila. Ljekari su strahovali da postoji mogućnost krvarenja u mozgu te je odmah hospitalizovan.

 

 

Sin poznatih glumaca Angeline Jolie i Brada Pitta, Pax Jolie-Pitt, hitno je prebačen u bolnicu zbog povrede glave koju je zadobio u teškoj nesreći. Dvadesetogodišnji Pax vozio je svoj električni bicikl u Los Angelesu kada se zabio u zadnji dio automobila, potvrdili su izvori iz policije.

 

Incident se dogodio u prometnoj ulici Los Feliz oko 17 sati, kada se Pax zabio u vozilo. Vozač automobila odmah je izašao provjeriti njegovo stanje, a ubrzo su stigli i policija te bolničari. Pax, koji nije nosio kacigu, žalio se na bolove u kuku i glavi, zbog čega je hitno prebačen u bolnicu na daljnje liječenje, prenosi Dnevno.

 

Ljekari su strahovali da postoji mogućnost manjeg krvarenja u mozgu, no posljednje vijesti govore da je Pax stabilno te bi mogao biti pušten kući već večeras. Ovo nije prvi put da je Pax viđen kako se vozi električnim biciklom bez kacige, što je izazvalo dodatnu zabrinutost za njegovu sigurnost.

 

Pax, četvrto od šestero djece Jolie-Pitt, okušao se u glumi, dajući glas u animiranom filmu “Kung Fu Panda 3” te pojavivši se u nekreditiranoj ulozi u filmu svoje majke “Maleficent”. Angelina Jolie usvojila je Paxa iz sirotišta u Vijetnamu 2007. godine kada je imao tri godine, dok ga je Brad Pitt službeno usvojio godinu dana kasnije.

 

Porodični odnosi između Pitta i njegovih sinova, Maddoxa i Paxa, već su neko vrijeme napeti. Jolie je podnijela zahtjev za razvod navodeći sukob između Pitta i Maddoxa kao jedan od razloga. Prema sudskim dokumentima, Pitt je tokom incidenta u privatnom avionu 2016. godine fizički nasrnuo na Maddoxa kada je pokušao odbraniti majku.

 

(Dnevno.hr/DEPO PORTAL/au/Foto: Instagram)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook