VIDEO/ Izbacilo ga iz cipela

Dodik izvalio možda i najluđu izjavu ikad, tvrdi da ima informacije SIPA-e: 'Murphy dobiva keš od muslimana'

Front30.07.24, 12:01h

Dodik izvalio možda i najluđu izjavu ikad, tvrdi da ima informacije SIPA-e: 'Murphy dobiva keš od muslimana'
Naime, nakon što su uvedene sankcije firmama koje su u vlasništvu porodice Dodik i koje se povezuju s njom, Ambasada SAD pita Dodika gdje su pare koje su ove kompanije dobile iz budžeta i gdje su pare za koje se RS zadužila

 

 

Predsjednik RS Milorad Dodik danas je imao možda i najluđu izjavu koja je očito rezultat svojevrsne kampanje Ambasade SAD u Sarajevu pod hashtagom 'Gdje su pare'.
 

Naime, nakon što su uvedene sankcije firmama koje su u vlasništvu porodice Dodik i koje se povezuju s njom, Ambasada SAD pita Dodika gdje su pare koje su ove kompanije dobile iz budžeta i gdje su pare za koje se RS zadužila.


Ovo pitanje svaki put izazove žestoku reakciju Dodika, a danas je pokazao da ga tjera do svojevrsnog ludila.


Naime, on je ustvrdio da ambasador SAD u BiH Michael Murphy dobiva novac u kešu od 'muslimanske strane'.

 

Prvo je komentirao projekcije prema kojima je RS u izuzetno teškoj ekonomskoj situaciji i faktički pred bankrotom.


"Za one koji kao kobci čekaju da kažu 'evo gotovo je', 'rekli smo da je gotovo'… Deset godina govore da je gotovo. Nije gotovo. RS će ostati i u ovom teškim, nekorektnim, antidejtonskim i antiustavnim uslovima i antidiplomatskim ostati posvećena svojim obavezema. Mi ćemo se svaki dan boriti za RS", rekao je Dodik.


Onda se osvrnuo na Murphy uz uvrede.
 

"Bilo bi baš glupo da je jedan nedorečeni… umalo ne rekoH šta - jednu riječ koju volim. Nedorečeni, neiskazani ambasador uruši RS. Pobjedila je ona daleko moćnije snage nego što je taj krelec što se zove Murphy. Neće ni on uspjeti uraditi to u narednih nekoliko mjeseci", rekao je Dodik.
 

Nakon ovoga izvalio je da je Murphy lopov koji uzima pare.
 

"On dobiva novac od muslimana. Postoje indicije, dobio sam od nekih ljudi iz SIPA-e koji to prate, podatke da on dobiva svaki mjesec određenu apanažu od muslimanske strane u kešu. Naravno da to krije, ali jednog dana ćemo imati priliku da to dokažemo", istakao je Dodik.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook