MILIONSKA NOVČANA POTPORA

'Jug više nije san, jug je java': Magoda potvrdio nastavak podrške za FK Željezničar... 'Ispunit ćemo sve što smo obećali'

Sport29.07.24, 19:50h

'Jug više nije san, jug je java': Magoda potvrdio nastavak podrške za FK Željezničar... 'Ispunit ćemo sve što smo obećali'
Bilo je teško raditi s različitim upravama, ali atmosfera u aktuelnom Upravnom odboru je ohrabrujuća. Niz sastanaka smo imali, ispunit ćemo sve što smo obećali, srcem smo uz klub, ali ćemo pratiti i sportske rezultate - najavio je ministar Magoda

 

 

 

U Plavom salonu stadiona Grbavica danas je održana konferencija za medije Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i Fudbalskog kluba Željezničar, kojoj je prisustvovao i načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović.


Na konferenciji jedna od ključnih tema bila je saradnja između Ministarstva i kluba.


Ministar Kenan Magoda je ponovio svoju podršku FK Željezničar, naglašavajući njegov značaj za sve građane Sarajeva i sportsku scenu grada.


- FK Željezničar je oslonac sporta u Sarajevu. Sretan sam što će Ministarstvo i ove godine biti najveća podrška klubu. Prethodna sezona je bila teška, ali nadam se da je to iza nas. Bilo je teško raditi s različitim upravama, ali atmosfera u aktuelnom Upravnom odboru je ohrabrujuća. Niz sastanaka smo imali, ispunit ćemo sve što smo obećali, srcem smo uz klub, ali ćemo pratiti i sportske rezultate - rekao je ministar Magoda.


Također je kritikovao najnovije odluke Nogometnog saveza BiH o ispadanju klubova iz Wwin lige i o stranim nogometašima, ističući da su te odluke u suprotnosti s interesima nogometa, posebno u Sarajevu.


- Ovo je presedan da se dijeli po entitetskim granicama. Sport ne poznaje nacionalne granice, u sportu smo svi jednaki - poručio je ministar Magoda.


Direktorica FK Željezničar Amira Bajrović-Uzunović, zahvalila je ministru na kontinuiranoj podršci, ističući da su zahvaljujući milionskoj novčanoj podršci, te njegovoj viziji i posvećenosti, ostvarene značajne promjene u klubu.


Kapitalni projekt izgradnje južne tribine stadiona Grbavica bio je također važna tema konferencije.


Ministar Magoda, zajedno s načelnikom Tanovićem i predsjednikom FK Željezničar Admirom Tunovićem je najavio da su otklonjene sve prepreke za početak izgradnje.


- Izgradnja juga će biti kruna mog mandata. Najvažnije je da se završi tenderska dokumentacija i objavi tender. Onda je to zvanično i nema stajanja. To očekuju i navijači i građani. Nadam se da neće biti žalbi, te da bi se do 31.12.2024. godine potpisalo s izvođačem radova. Jug više nije misaona imenica – Jug će biti, samo je pitanje vremena - izjavio je ministar Magoda.


Predsjednik Tunović je potvrdio da su svi pripremni radovi za izgradnju juga završeni, a 15. avgusta će biti predan revidirani projekt.


- Projekt izgradnje juga je historijski. Zahvaljujemo ministru Magodi i Općini Novo Sarajevo - rekao je Tunović.


Načelnik Tanović je uručio klubu građevinsku dozvolu, naglašavajući da su svi uslovi za početak izgradnje ispunjeni i da su se stekli svi neophodni uvjeti za realizaciju projekta.


- Stekli su se svi uslovi, a Općina je u rekordnom roku obavila sve što je bilo do nje. Zbog turbulencija u klubu su neke stvari kasnile, ali trenutna Uprava je iznašla način da uplati rentu, koja je zakonska obaveza. Nadam se da su sve problematične stvari iza nas - zaključio je načelnik Tanović, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook