irska pjevačica

Nakon godinu dana objavljen uzrok smrti Sinead O'Connor

Hronika29.07.24, 08:43h

Nakon godinu dana objavljen uzrok smrti Sinead O'Connor
Sinead se također borila s infekcijom dišnog trakta u trenutku smrti. Uzrok smrti službeno je ove sedmice u Lambethu u Londonu prijavio njen suprug John Reynolds

 

 

Napokon je otkriven uzrok smrti Sinead O'Connor, tačno godinu dana otkako je irska pjevačica pronađena mrtva u svojem stanu u Londonu. Irish Independent piše da je pjevačica umrla od kombinacije kronične opstruktivne plućne bolesti i astme.

 

Sinead se također borila s infekcijom dišnog trakta u trenutku smrti. Uzrok smrti službeno je ove sedmice u Lambethu u Londonu prijavio njen suprug John Reynolds.

 

Detektivi su njenu iznenadnu smrt smatrali sumnjivom, zbog čega su napravljene autopsija i obdukcija. Prije šest mjeseci mrtvozornik je objavio da je umrla prirodnom smrću, a tek sada je otkriven tačan uzrok.

 

Sinead je krajem jula prošle godine pronađena u svojem stanu u Londonu.

 

- Policija je pozvana u 11.18 sati u srijedu, 26. jula, zbog dojave o ženi koja ne daje znakove života na adresi u području SE24. Policajci su došli. 56-godišnja žena je proglašena mrtvom na mjestu događaja - objavila je tada policija u priopćenju.

 

Sinead je postala svjetska zvijezda 1990. svojom legendarnom obradom Princeove pjesme 'Nothing Compares 2 U'. Uz ovu pjesmu je stvorila i druge hitove poput 'This Is The Day', 'Thank You For Hearing Me', 'This is a Rebel Song' i brojne druge. Tokom svoje karijere je izdala 10 studijskih albuma.


Sinead je rođena u Dublinu 1966. godine u problematičnoj obitelji. Bila je jedno od petero djece Jacka i Marie O'Connor, koji su prekinuli kada je pjevačici bilo samo osam godina. Muzičarka je kasnije tvrdila da je majka u djetinjstvu zlostavljala. Godine 2018. prešla je na islam i izjavila da je ta religija "svjetlo njenog života".

 

- Želim ponosno objaviti da sam postala muslimanka. Bio je to prirodni zaključak mog inteligentnog teološkog putovanja. Sve svete knjige vode prema islamu. Imat ću i novo ime. Zvat ću se Shuhada - govorila je tada pjevačica koja je još 1992. javno istupala protiv Vatikana, kada je u emisiji Saturday Night Live pokidala sliku pape Ivana Pavla II.

 

Bila je i politička aktivistica, a njeni stavovi o religiji, ženskim pravima, ratu i zlostavljanju djece često su izazivali kontroverze u Irskoj i svijetu. Tokom karijere O'Connor je sarađivala s mnogim muzičarima te učestvovala na brojnim dobrotvornim koncertima.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook