Naknadni snimci otkrili

Ipak se nisu ukazali testisi: Evo šta se desilo plesaču za kojeg su tvrdili da je 'pokazao loptice' na otvaranju Olimpijskih igara

Zabava01.08.24, 10:36h

Ipak se nisu ukazali testisi: Evo šta se desilo plesaču za kojeg su tvrdili da je 'pokazao loptice' na otvaranju Olimpijskih igara
Izvještavajući o otvaranju 33. olimpijskih igara, neki mediji domaćeg govornog područja ustvrdili su da se tokom prenosa ceremonije desio “gaf” i da su na ekranima prikazani testisi jednog učesnika

 

 

Svečana ceremonija kojom su u Parizu otvorene 33. ljetne olimpijske igre na društvenim mrežama i u člancima nekih medija ispraćena je uz fotografije za koje se netačno navodi da prikazuju plesača kojem su “ispali testisi”.

 

Ljetne olimpijske igre u Parizu otvorene su svečanom ceremonijom 26. jula 2024. godine. Izvještavajući o otvaranju 33. olimpijskih igara, neki mediji domaćeg govornog područja ustvrdili su da se tokom prenosa ceremonije desio “gaf” i da su na ekranima prikazani testisi jednog učesnika.

 

Fotografija zapravo prikazuje scenu tokom ceremonije otvaranja OI u Parizu, kada je Philippe Katerine, francuski pjevač i kantautor, u plavom kostimu izveo umjetničku tačku. Pjevao je sjedeći na stolu, dok su iza njega stajali drugi/e učesnici/e performansa. Već na prvoj sekundi snimka izvođenja ove tačke, objavljenog na YouTube kanalu Eurosporta, u pozadini se vidi i plesač koji stoji nepomično, a za koga se u analiziranim objavama tvrdi da su mu “ispali testisi”. Upravo se ovaj kadar dijeli društvenim mrežama.


Ipak, kako otkriva portal Raskrinkavanje, i jedan i drugi izvor zaključili su da svijetli dio plesačeve noge ne predstavlja testise, već kožu koja se vidi kroz poderani dio kostima, odnosno čarape. 

 

plesac-i-puknute-carape

 

U kasnijem dijelu snimka ove tačke, učesnici/e performansa, uključujući i francuskog plesača, počinju plesati. Kretanje francuskog plesača uzrokuje i kretanje i širenje pocijepanog dijela čarape, što se jasno vidi na 54. sekundi snimka koji je objavio Eurosport.

 

Naime, u prvobitnom članku je bilo navedeno da je jedan izvođač, koji je nastupio na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, privukao sve oči okupljenih na sebe, a razlog je pomalo bizaran - njemu su provirili testisi iz kostima u kojem je nastupao, a to nije promaknulo brojnim korisnicima X-a. Čini se da su spomenutom kratke hlačice uspjele zapeti uz nogu i prouzročile mu neugodu.

 

Međutim, objavljene tvrdnje o tome da su tokom ceremonije otvaranja OI jednom izvođaču “provirili testisi iz kostima” pokazale su se lažnim te je prvobitni članak naknadno ispravljen.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook