KONAKOVIĆ OBJAVIO DOKUMENTE

Izetbegović i Komšić su pri 14 godina potpisali da MUP Srbije vršlja po BiH, sada galame, lažu bez stida i optužuju Trojku!

Front21.07.24, 09:57h

Izetbegović i Komšić su pri 14 godina potpisali da MUP Srbije vršlja po BiH, sada galame, lažu bez stida i optužuju Trojku!
Bakir i Željko su dakle stavili paraf na širok pojas moguće saradnje MUP-a RS i MUP-a Srbije i tako omogućili da MUP Srbije vršlja po BiH kad god poželi i kad to sa MUP-om RS dogovori. Danas kritikuju, galame, viču, izmišljaju i optužuju Trojku. Mislite da samo nisu znali šta usvajaju i potpisuju ili su znali, a ipak podržali - pita Konaković

 

 

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Elmedin Konaković, prokomentarisao je burne reakcije bošnjačkih političara na dolazak policajaca iz Srbije u Republiku Srpsku, ističući da je saradnja između policija RS i Srbije uspostavljena još prije 14 godina.


U svom reagiranju navodi:


- Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o policijskoj saradnji ratificiran je u mandatu Bakira Izetbegovića i Željka Komšića u Predsjedništvu BiH i oba doma Parlamenta BiH za vrijeme njihovog suverenog vladanja političkom scenom u BiH.

  
Sporazum kaže da dvije strane mogu u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom formirati zajedničke timove, kadrovski i materijalno-tehnički se pomagati, a daje i mnoge druge mogućnosti. 


Nacionalno zakonodavstvo daje MUP RS velike ovlasti jer je tako uređena naša domovina. 


Bakir i Željko su dakle stavili paraf na širok pojas moguće saradnje MUP-a RS i MUP-a Srbije i tako omogućili da MUP Srbije vršlja po BiH kad god poželi i kad to sa MUP-om RS dogovori. 


Danas kritikuju, galame, viču, izmišljaju i optužuju Trojku. 
Mislite da samo nisu znali šta usvajaju i potpisuju ili su znali, a ipak podržali? 


Iako često izgledaju kao dva minderaška populistička političara koja ne znaju o čemu govore i šta rade ODGOVORNO TVRDIM DA SU ZNALI, A IPAK SU PODRŽALI! 


Zašto danas tako glasno i bez stida lažu? 
Zato što to rade stalno. 


Tako su nas slagali kad su nas skinuli sa puta u NATO na put saradnje sa NATO-om.

 
Tako su nas slagali kad su dogovarali da ne idu sa legalnim zahtjevom za reviziju presude protiv Srbije i kad su počinili veliku izdaju! 


Lažu kao što su lagali za helikopter u Trebinju, vojne kadete koji su dolazili i u njihovim mandatima i mnogo toga još. 


Lažu jer to donosi glasove, mandate, velike plate i uticaj kojim se bogate članovi i pripadnici njihovih organizacija, sve dok narod u našoj zemlji sve teže živi i dok narod iz naše zemlje odlazi. 


Za sve loše što su uradili, a mnogo toga lošeg su uradili, koriste paravan lažnog patriotizma, kod naših ljudi igraju na emocije i osjećaje. 


Lažu jer to pokreće armiju botova i uhljeba na mrežama koji kasnije prijete, psuju žene i djecu, žive i mrtve svima koje oni nanišane - poručuje Konaković te dodaje dokumentaciju uz pojašnjenje: 


- Prva slika informacije kad je i kako sporazum ratificiran. 
- Ostale slike tekst sporazuma. 


SDA/DF i ovi nadničari/plaćenici, razni smajići, emrići i druge sitne trgovačke duše još jednom lažu bez stida. 
P.S. 
Sporazum je napisan i dogovoren u Beogradu, naravno - naglašava Konaković na kraju svog reagiranja.

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook