SMIRIVANJE TENZIJA

Dačić prelomio: 'Srbija neće slati policajce u BiH?! Bošnjački političari kreiraju spletke i prijetnje...'

Front20.07.24, 19:48h

Dačić prelomio: 'Srbija neće slati policajce u BiH?! Bošnjački političari kreiraju spletke i prijetnje...'
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije neće dozvoliti nikome da traži u ovome izgovore za sukobe i pripreme za rat. Zato nećemo slati policajce u Republiku Srpsku, kako to ne bi bio vještački razlog za napade na Srbiju i srpski narod - izjavio je Dačić

 

 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić objavio je da neće poslati policajce u Republiku Srpsku zbog reakcije bošnjačkih političara na ono što je nazvao "normalnom policijskom saradnjom tokom turističke sezone". 


Podsjećamo, šestorica policajaca MUP-a Srbije trebala su u ponedjeljak stići i biti raspoređeni po dva u Banjaluci, Trebinju i Foči.


- Imajući u vidu da bošnjački političari u BiH od najnormalnije stvari policijske saradnje u turističkoj sezoni, koja već postoji u cijelom regionu više od 10 godina, kreiraju političke spletke i prijetnje, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije neće dozvoliti nikome da traži u ovome izgovore za sukobe i pripreme za rat. Zato nećemo slati policajce u Republiku Srpsku, kako to ne bi bio vještački razlog za napade na Srbiju i srpski narod - izjavio je Dačić, saopćio je MUP.


Dačić je ranije danas izjavio da je Srbija spremna da sarađuje sa svima u BiH u okviru policijske saradnje.


O ovom pitanju danas se oglasio i federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, te pozvao političare i nositelje javnih funkcija da ne dižu bespotrebno tenzije i ne stvaraju osjećaj straha kod građana Bosne i Hercegovine. 


- Neodgovornim ponašanjem, politikanstvom i tendencijom da se po svaku cijenu u izbornoj godini prikupe jeftini politički poeni, bespotrebno se unosi strah među građane - poručio je ministar Isak, naglasiviši da svi političari, vrlo jednostavnom pretragom na internetu, mogu doći do podataka o međupolicijskoj saradnji ministarstava unutrašnjih poslova regiona.

 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook