oglasio se bivši predsjednik

Šta kaže Donald Trump nakon atentata: 'Bilo je mnogo krvi pa sam shvatio...'

Front14.07.24, 11:39h

Šta kaže Donald Trump nakon atentata: 'Bilo je mnogo krvi pa sam shvatio...'
Bivši predsjednik uhvatio se za desno uho kada su na pozornicu utrčali agenti tajne službe, polegli ga ispod podija te ga zaštitili svojim tijelima i odveli sa bine

 

 

Bivši američki predsjednik Donald Trump, nakon atentata, objavio je na društvenoj mreži Truth Social da mu je metak u napadu na skupu u Butleru probio gornji dio desnog uha.  

 

- Bilo je mnogo krvi pa sam shvatio što se događa - napisao je i dodao: "Neshvatljivo je da se takvo što može dogoditi u našoj zemlji".


Podsjećamo, Trump je lakše ranjen u napadu na predizbornom skupu u Pennsylvaniji, a ovaj slučaj istraživat će ser kao pokušaj atentata.  


Nekoliko pucnjeva čulo se otprilike pet minuta nakon što je Trump počeo svoj govor na skupu na otvorenom u gradu Butleru. Iz publike su se čuli vrisci.  


Bivši predsjednik uhvatio se za desno uho kada su na pozornicu utrčali agenti tajne službe, polegli ga ispod podija te ga zaštitili svojim tijelima i odveli sa bine. 


Napadača su "neutralizirali" agenti tajne službe, objavili su američki mediji. Ubijen je jedan posjetitelj, a drugi je teško ranjen.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook