ozbiljno se gubi

Novi gaf: Biden greškom Zelenskog nazvao Putinom, a vlastitu potpredsjednicu Trumpom...

Front12.07.24, 13:20h

Novi gaf: Biden greškom Zelenskog nazvao Putinom, a vlastitu potpredsjednicu Trumpom...
"Gledajte, ne bih izabrao potpredsjednicu Trump za potpredsjednicu da nije bila kvalifikovana za predsjednicu. Zato počnimo odatle", izjavio je Biden tom prilikom

 

 

Tijekom press konferencije koju je, u sklopu NATO samita, održao u četvrtak, 11. jula, američki predsjednik Joe Biden pogrešno je nazvao svoju potpredsjednicu Kamalu Harris imenom predsjednika SAD Donalda Trumpa 

 

"Gledajte, ne bih izabrao potpredsjednicu Trump za potpredsjednicu da nije bila kvalifikovana za predsjednicu. Zato počnimo odatle", izjavio je Biden tom prilikom. 


Nakon što je napravipo ovaj gaf, Biden je ipak istakao Harrisinu karijeru senatorice i tužiteljice prije nego što je postala potpredsjednica,  a naglasio je i njeno zalaganje za reproduktivne slobode žena u posljednje četiri godine.


"Ona je kvalifikovasna da bude predsjednica", rekao je Biden. "Zato sam je odabrao."


Nekoliko sati ranije na samitu NATO-a u Washingtonu, Biden je i ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog pogrešno nazvao "predsjednikom Putinom" prije nego što se ispravio .


"A sada to želim predati predsjedniku Ukrajine, koji ima isto toliko hrabrosti koliko i odlučnosti. Dame i gospodo, predsjednik Putin", rekao je Biden, misleći na Zelenskog, a onda se ispravio. "Pobijedit ću predsjednika Putina. Predsjednik Zelenski. Toliko sam usredotočen na to da pobijedim Putina", pokušao se našaliti Biden nakon još jednog lapsusa.

 

A reakciju Zelenskog u trenutku kada ga Biden naziva Putinom pogledajte OVDJE!

 

(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook