VIDEO/ VIOLET AFFLECK

Kćerka Bena Afflecka konačno progovorila o bolesti zbog koje stalno nosi masku

Lifestyle11.07.24, 13:06h

Kćerka Bena Afflecka konačno progovorila o bolesti zbog koje stalno nosi masku
18-godišnja kćerka Bena Afflecka i Jennifer Garner u svom je govoru ukazala na važnost nošenja maski u zatvorenim državnim institucijama, a sve je potkrijepila primjerom iz vlastitog života

 

 

Najstarija kćerka Bena Afflecka i Jennifer Garner, 18-godišnja Violet, koju često možemo vidjeti kako u društvu poznatih roditelja šeta Los Angelesom i maskom prekriva lice, sada je otkrila i zašto je tako.

 

Violet Affleck je običaj nošenja maske jednostavno nastavila i nakon proglašenja kraja pandemije. Masku nosi i na otvorenim prostorima grada, a pokrenula je i vlastitu kampanju za obaveznu upotrebu maski u bolnicama.

 

Sada je i pred Nadzornim odborom okruga Los Angeles iznijela svoje zahtjeve za nošenjem maske, a sve je potkrijepila vlastitim primjerom otkrivši da i sama boluje.

 

- Pala sam u postvirusno stanje 2019. Sada sam dobro, ali sam se iz prve ruke uvjerila da medicina nema uvijek odgovore na posljedice čak ni bezopasnih virusa. Pozivam na dostupnost maski, filtracije zraka i dalekog UVC svjetla u državnim ustanovama, uključujući zatvore i pritvorske centre, kao i na zahtjeve za maskama na medicinskim fakultetima u zemlji - navela je.

 

Aktivizam kćerke popularnog para tako je potaknut bolešću koja većinom utječe na respiratorni sistem i uzrokuje probleme slične kao kod prehlade, upale grla ili pluća, no može uticati i na druge organe. Kako bi sačuvala svoje zdravlje, Violet je odlučila nositi masku kad god je to moguće, a svojim govorom pokušala je ukazati na važnost nošenja maske bar u zatvorenim prostorima.

 

 

(DEPO PORTAL/au)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook