PREDIZBORNO ZAGRIJAVANJE

Zoran Blagojević potvrdio za DEPO Portal: 'Da, bit ću kandidat ispred SDA za gradonačelnika Tuzle!'

Front19.06.24, 21:20h

Zoran Blagojević potvrdio za DEPO Portal: 'Da, bit ću kandidat ispred SDA za gradonačelnika Tuzle!'
I Zijad Lugavić i Zoran Blagojević dobro su poznate ličnosti u Tuzli

 

 


Prema informaciji koju su objavili pojedini mediji, na ovogodišnjim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini 6. oktobra, bitka za novog gradonačelnika Tuzle vodit će se između dva kandidata. Sa jedne strane bit će aktuelni gradonačelnik Zijad Lugavić, ispred SDP-BiH, a sa druge strane njegov sugrađanin Zoran Blagojević, ispred SDA.  


Iako je mnoge ova informacija iznenadila, Blagojević je za DEPO Portal potvrdio da je tačna: 


- Da, bit ću na predstojećim izborima kandidat za gradonačelnika Tuzle - odgovorio je kratko.
   

Podsjećamo, skoro 22 godine na ovoj poziciji nalazio se jedan od najpoznatijih i najprepoznatljivijih bh. gradonačelnika - Jasmin Imamović (SDP), koji se povukao krajem 2022. godine zbog novog političkog angažmana i prelaska u Sarajevo, a na ovo mjesto došao je njegov dugogodišnji saradnik i stranački kolega Zijad Lugavić.


I Lugavić i Blagojević dobro su poznate ličnosti u Tuzli. Blagojević je u prethodnoj vladi bio ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona, a prije toga jedan od savjetnika bivšeg premijera FBiH Fadila Novalića.  


Blagojević bi kao kandidat SDA trebao dobiti podršku i DF-a, BH Zelenih i Nezavisne liste. No da li će tako i biti, ostaje da se vidi.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook