turisti na udaru

Papreno na Jadranu: Na poznatom ljetovalištu flašicu vode platila 4,5 eura, apartman po danu nemoguće pronaći ispod 70 eura

Lifestyle19.06.24, 10:15h

Papreno na Jadranu: Na poznatom ljetovalištu flašicu vode platila 4,5 eura, apartman po danu  nemoguće pronaći ispod 70 eura
Turistički djelatnici zadovoljni su početkom ove ljetne sezone.

 

 

 


Ljetna sezona na Crnogorskom primorju već je počela, a visoke temperature i prijatna voda već su u privukli veliki broj gostiju, prije svega iz regiona. 

 

Porodica Stojanović iz Čačka odlučila se za ljetovanje u Čanju i za sada, kako kažu, nisu se pokajali.

 

- Uvijek biramo drugu polovinu juna za odmor, tada je voda najčistija i nema velikih gužvi. Apartman smo u Čanju pronašli za 50 eura po danu. Par ležaljki je u zavisnosti od plaže oko 10 eura, kafa ili pivo na laži uobičajenih dva, tri eura. Djeluje mi da se cijene, bar ovde gdje smo mi, nisu mijenjale u odnosu na prošlu godinu - kaže za RINU Milan Stojanović.

 

Ukoliko krenete malo dalje ka Petrovcu, Budvi i Boki Kotorskoj cijene na Crnogorskom primorju rastu. Apartman po danu je nemoguće pronaći ispod 70 eura, a par ležaljki ćete platiti oko 20 eura. Nešto "jače" cijene očekuju vas i u kafićima.

 

- Dva kapućina u plažnom baru u Perastu platili smo osam eura, dok ono što nas je negativno iznenadilo jeste flaša od 0.75 ml negazirane vode, koju smo platili 4.50 eura. Da smo znali kupili vodu u prodavnici - kaže turistkinja iz Beograda koja svoj odmor provodi u Boki Kotoroskoj.

 

Prema posljednjim podacima Nacionalne turističke organizacije u Crnoj Gori trenutno boravi 60.784 turista, što je 6,65 posto više u odnosu na period prethodne godine i nešto više u odnosu na 2019. godinu. Najveći rast broja gostiju bilježi se u Budvi i Herceg Novom.

 

Turistički djelatnici zadovoljni su početkom ove ljetne sezone. Kako navode, očekivanja za dalji period su takođe jako optimistična.

 

(Blic.rs/DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook