Predizborna premišljanja

Safet Softić otkrio hoće li SDA kandidovati Sebiju Izetbegović za gradonačelnicu

Front10.06.24, 10:57h

Safet Softić otkrio hoće li SDA kandidovati Sebiju Izetbegović za gradonačelnicu
Softić cijeni da bi njihov stranački kolega Faruk Kapidžić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, ima pristojn refernce za tu funkciju

 

 

Safet Softić, predsjednik Glavnog odbora Stranke demokratske akcije, kazao je da Sebija Izetbegović nije kandidat za gradonačelnicu Sarajeva.

 

Gostujući u emisiju "Jutro za sve" BHRT-a, istakao je da ne zna kako se pojavila kao kandidat na ovu funkciju i ponovo potcrtao da nije kandidat.

 

- Postoji puno zlobe kada je Sebija Izetbegović u pitanju. Ne znam da se ona pojavila kao kandidat u bilo kojem trenutku za gradonačelnika Sarajeva. Ali, naprosto, kad želite nešto da pokvarite, ubacite njeno ime kako bi se to nešto pogrešno tumačilo - rekao je Softić.

 

Softić cijeni da bi njihov stranački kolega Faruk Kapidžić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, ima pristojn refernce za tu funkciju.

 

- Faruk Kapidžić je neko ko vjerovatno ima sasvim pristojne reference za takvu poziciju i po mom sudu on bi bio mogući izbor za gradonačelnika Sarajeva - kazao je Softić.

 

Istakao je i to da je SDA spremna odustati od nekih kandidata za načelnike općina ukoliko bi Stranka za BiH i Dmokratska fronta podržali kandidata SDA za gradonačelničku poziciju.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook