'to mi je velika mana'

Ko je mladi nezavisni kandidat, koji želi biti načelnik Bugojna: Bogataš koji obožava skupocjena auta i ne pita za cijenu...

Front07.06.24, 20:15h

Ko je mladi nezavisni kandidat, koji želi biti načelnik Bugojna: Bogataš koji obožava skupocjena auta i ne pita za cijenu...
Pojavio se prije nekoliko godina kao investitor i vlasnik nekoliko ugostiteljskih objekata. Prije nekoliko godina je preuzeo upravljanje fudbalskim klubom Iskra, čiji je bio glavni finansijer

 

 

Danas je CIK ovjerio kandidature za Nezavisne načelnike Opština u Bosni i Hercegovini, a među njima se našao i Davor Ivoš pod rednim brojem 27.


Davor se odlučio kandidovati i pokušati osvojiti mandat za načelnika Bugojna, a ujedno je i prvi poznati kandidat za načelnika ovog grada, dok se još čekaju informacije ko će biti kandidati SDP-a i SDA, piše Bugojno Danas.


Ko je Davor Ivoš?


Kako navodi Avaz, pojavio se prije nekoliko godina kao investitor i vlasnik nekoliko ugostiteljskih objekata. Prije nekoliko godina je preuzeo upravljanje fudbalskim klubom Iskra, čiji je bio glavni finansijer. 


Lokalni mediji su pisali kako je pokrenuo tada i izgradnju novog stadiona, te da je kupio novi autobus. Osim toga, pričalo se i da planira izgraditi starački dom vrijedan četiri miliona KM.


Međutim odnosi na relaciji Ivoš - Iskra bili su turbulentni, a 2022. je podnio ostavku na mjesto predsjednika kluba. 


Godinu kasnije je potvrđena optužnica protiv njega zbog zloputrebe položaja ili ovlaštenja.


Osim toga svega, pažnju Bugojanaca privlačio je svojim luksuznim automobilima.


- To mi je velika mana, previše novca trošim na luksuzna i sportska auta, ponekad se pitam je li pametnije negdje drugo uložiti taj novac, a u tim autima mogu da uživam jer radim 20 sati na dan i u vožnji spajam ugodno sa korisnim, ali opet srcem ulažem u društvene i humanitarne potrebe - otkrio je ranije za lokalne medije.

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Bugojno Danas)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook