VIDEO/ in memoriam

DEPO vremeplov: Haris Burina na vrhuncu karijere, zašto se baš tada, nakon godina života u Sarajevu, vratio u rodnu Zenicu?

Nedjeljni magazin05.06.24, 11:58h

DEPO vremeplov: Haris Burina na vrhuncu karijere, zašto se baš tada, nakon godina života u Sarajevu, vratio u rodnu Zenicu?
Bilo je to vrijeme kada je Haris Burina, inače do kraja života odan svojoj veseloj, radoznaloj i entuzijastičnoj naravi, bio na vrhuncu svoje bogate karijere sa mnoštvom novih projekata u planu

 

 

Povodom iznenadne smrti poznatog bh. glumca Harisa Burine, inače velikog prijatelja i saradnika DEPO produkcije, redakcija DEPO portala u svojoj rubrici DEPO VREMEPLOV podsjeća na zanimljivi intervju sa ovim slavnim glumcem koji smo napravili prije osam godina.
 

Bilo je to vrijeme kada je Haris Burina, inače do kraja života odan svojoj veseloj, radoznaloj i entuzijastičnoj naravi, bio na vrhuncu svoje bogate karijere sa mnoštvom novih projekata u planu.


U tekstu i video intervjuu iz 2016. godine koji je dao za naš portal ,Haris Burina predstavlja svoj tada novi autorski projekat "Tako je govorio Lepi", koji je dobio naziv po liku iz poznate pjesme "Balada o Pišonji i Žugi", sarajevskog Zabranjenog Pušenja.


Burina se osvrće i na svoju dugogodišnju karijeru pričajući o velikom uspjehu koji je doživio sa predstavom "Ćorkan", rađenu po djelu našeg nobelovca Ive Andrića, kao i o  kultnoj sarajevskuj predstavi "Audicija", sa kojom je i započeo svoj dugi glumački put.

 

Glumac u intervjuu ekskluzivno otkriva i zašto se nakon godina života u Sarajevu, odlučio vratiti u rodnu Zenicu.

 

 

(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook