Depo saznaje

Završni udarac za Trojku u Centru: Naša stranka uz podršku SDP-a kandidovat će Mandića za načelnika, kako će reagovati NiP?

Front05.06.24, 09:07h

Završni udarac za Trojku u Centru: Naša stranka uz podršku SDP-a kandidovat će Mandića za načelnika, kako će reagovati NiP?
Poznato je da su u ovoj općini NiP i Naša stranka već odavno na ratnoj nozi, pa je izvjesno da bi NiP u ovom slučaju mogao imati svog kandidata za načelnika

 

 

Predizborne turbulencije već su uveliko počele. Oprezno se u strankama kalkuliše gdje i koga "gurnuti" za kandidata za načelnika općina, a zasigurno da će iznimno zanimljivo biti u sarajevskoj Općini Centar.

 

Kako saznaje DEPO Portal, sinoć je održan sastanak Naše stranke na kojem je odlučeno da će na izborima podržati sadašnjeg načelnika Srđana Mandića. Također, saznajemo da će Mandić podršku imati i iz SDP-a, a gotovo je sigurno da je taj potez SDP-a završni udarac za Trojku u ovoj općini koju su činile Naša stranka, SDP i Narod i pravda.

 

Poznato je da su u ovoj općini NiP i Naša stranka već odavno na ratnoj nozi, pa je izvjesno da bi NiP u ovom slučaju mogao imati svog kandidata za načelnika, jer je teško za očekivati da će se odlučiti za podršku Mandiću.

 

Do izbora je ostalo još svega nekoliko mjeseci, a pred nama je, kako stvari stoje, veoma turbulentno predizborno ljeto.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook