NOVI REZULTATI LOKALNIH IZBORA

U još jednom gradu u Srbiji opozicija večeras slavi: 'Probudimo Čačak' nadjačao vladajući SNS!

Front02.06.24, 23:25h

U još jednom  gradu u Srbiji opozicija večeras slavi: 'Probudimo Čačak' nadjačao vladajući SNS!
Čačak je drugi slobodan grad u Srbiji poslije Niša - poručio Pavle Jelisijević iz Grupe građana "Probudimo Čačak"

 

 

Prema preliminarnim rezultatima u Čačku, liste koje su se izjasnile kao oporbene osvojile su 57 posto glasova na današnjim lokalnim izborima, dok je koalicija okupljena oko vladajućeg SNS-a dobila 43 posto podrške birača, izjavio je Pavle Jelisijević iz Grupe građana "Probudimo Čačak".


- Izlaznost je bila manja, ali su naši glasači izašli u velikom broju i ostvarili smo pobjedu, a njihovi glasači su ostali kućama. Prema našim rezultatima, oporba u Čačku je dobila 57 posto glasova dok je koalicija okupljena oko SNS osvojila 43 posto glasova - izjavio Pavle Jelisijević za N1.


On je dodao „da je Čačak drugi slobodan grad u Srbiji posle Niša“.


U Srbiji su u nedjelju održani lokalni izbori na kojima su građani birali lokalnu vlast u 89 gradova i općina, a u većini sredina pobjedu je odnio vladajući SNS.


U Beogradu, gdje je dio oporbe bojkotirao izbore, kandidat za gradonačelnika Beograda liste "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" Aleksandar Šapić izjavio je da će ta lista imati 64 od 110 gradskih vijećnika, deset više u odnosu na izbore održane krajem prošle godine nakon kojih SNS nije uspio oformiti vladajuću većinu.


Izborni proces u Srbiji i danas su pratile brojne pritužbe na nepravilnosti, a najozbiljniji incident zabilježen je u Novom Sadu gdje su predstavnici oporbe, među kojima i jedan zastupnik u parlamentu Srbije, pokušali ući u prostorije Velesajma tvrdeći da je vladajući SNS formirao pozivni centar za prikupljanje kapilarnih glasova.


Policija je u vojvođanskom mjestu Šajkašu uhitila jednog građanina koji je prijetio da će prekinuti izbore dok se ne utvrdi tko je i kako na njegovoj adresi prijavo ljude iz Kotor Varoši, gradića u Bosni i Hercegovini.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook