Novi vjetrovi na političkoj sceni u RS?

Kraj ljubavi s Dodikom? Stanivuković iznenađajućom izjavom prozvao SNSD

Front01.06.24, 12:48h

Kraj ljubavi s Dodikom? Stanivuković iznenađajućom izjavom prozvao SNSD
Potom je indirektno prozvao vladajuću koaliciju, za koju je kazao da ima korist od stranaca

 

 

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke, oglasio se na društvenoj mreži X nakon što je jučer CIK zabranio učešće na Lokalnim izborim Srpskoj demokratskoj stranci (SDS).
 

Stanivuković je izjavio da je riječ o nedopustivoj odluci koja predstavlja udar na demokratska prava.
 

- Isto kao što su institucije pronašle način da ljudima sa ugašenim računima isplate plate, tako CIK mora pronaći način da SDS izađe na izbore, poručio je Stanivuković.


Potom je indirektno prozvao vladajuću koaliciju, za koju je kazao da ima korist od stranaca.
 

- Preživjeće SDS i ovu krizu, kao što je mnoge prije, ali onemogućavanje izlaska na izbore najvećoj opozicionoj stranci je još jedan od primjera koji pokazuju ko ima najviše koristi od stranaca i da to nikada nije bila opozicija! Dajem iskrenu podršku rukovodstvu, članovima i svim simpatizerima SDS, uvjeren da će iz ove situacije izaći još veći i snažniji, kazao je on.

 

Podsjećamo, u proteklim mjesecima Stanivuković se suočavao sa žestokim optužbama pojedinih opozicionih lidera koji su govorili da se "priklonio" Dodiku i SNSD-u, a i sam banjalučki gradonačelnik je veoma često imao slične stavove kao i predsjednik RS Milorad Dodik.
 

Zato je ovakva poruka Stanivukovića u kojoj je prozvao i SNSD pomalo čudna, te nije jasno da li je pitanju "kraj ljubavi" sa SNSD-om i Dodikom ili se radi o prikupljanju jeftinih političkih poena.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook