VIDEO/ 'NEĆU STATI'

'Ako ne mogu da hodam, puzat ću': Potresna ispovijest Celine Dion o svojoj borbi protiv rijetke bolesti

Nedjeljni magazin25.05.24, 09:26h

'Ako ne mogu da hodam, puzat ću': Potresna ispovijest Celine Dion o svojoj borbi protiv rijetke bolesti
Trailer se završava tako što pjevačica kaže: Ako ne mogu da trčim, hodat ću. Ako ne mogu da hodam, puzat ću. Ali ja neću stati, ona neće stati...

 

 


Obožavaoci Celine Dion nisu mogli ostati ravnodušni nakon što je Amazon Prime objavio novi emotivni trailer za predstojeći dokumentarac "I am: Celine Dion", sačinjen od snimaka iz života pjevačice.


U dirljivom traileru ova muzička legenda je uznemirena jer priznaje da joj je dijagnostikovan sindrom ukočene osobe utjecao na sposobnost da nastupa – a njeno iskreno priznanje je rasplakalo i njene brojne fanove.


Na društvenoj mreži X mnogi su podijelili svoje mišljenje o moćnom traileru, dok je jedna osoba komentarisala: Ovaj video me je razbio u komade. Kakva divna i jaka žena.


Ostali korisnici su ovako komentarisali: “Totalno sam u šoku, ona ne zaslužuje ovu situaciju”, “Celine me je rasplakala, a njen dokumentarac još nije izašao”, “Već plačem. Kraljice ne zaslužuješ ništa osim zdravlja, ljubavi i sve pohvale. Ostani jaka Celine, toliko te volimo i pakleno nam nedostaješ”... Tako glase neki od komentara.


Svakako je najšokantniji dio ovog trailera kada pjevačica poziva hitnu pomoć, a u pozadini se čuje gradska buka. Nije sigurno kada i zašto je pozvana hitna pomoć, ali je vjerovatno zbog njene borbe sa sindromom ukočene osobe, prenosi Azra.


Celine je u decembru 2022. otkrila da joj je dijagnostikovana degenerativna bolest. Sindrom ukočenosti, također poznat kao sindrom ukočenog čovjeka, je rijedak neurološki poremećaj koji uzrokuje progresivnu ukočenost mišića i grčeve.


Grčevi mogu biti bolni, a vremenom se mogu i pogoršati. Ukočenost obično utiče na mišiće trupa, ali može uticati i na ruke i noge.


Pred kraj trailera, majka troje djece obećava svojim fanovima da će učiniti sve da sačuva svoj glas, koji opisuje kao dirigenta njenog života.


– Kada vam glas donosi užitak, onda ste najbolja verzija sebe. Treba mi moj instrument – moj glas. Dijagnostikovan mi je veoma rijedak neurološki poremećaj i ranije nisam bila spremna da govorim o tome, ali sada jesam - priznaje ona prije nego što je dodala: Vidim svoj život i volim svaki njegov dio.


Trailer se završava tako što pjevačica kaže: Ako ne mogu da trčim, hodat ću. Ako ne mogu da hodam, puzat ću. Ali ja neću stati, ona neće stati...

 

 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook