Bez zvaničnih potvrda

Akcija spašavanja u toku, Iranci objavili: 'Molite se za predsjednika...'

Hronika19.05.24, 17:15h

Akcija spašavanja u toku, Iranci objavili: 'Molite se za predsjednika...'
Raisi je putovao u iransku pokrajinu Istočni Azerbejdžan. Državna TV objavila je da se incident dogodio u blizini Jolfe

 

 

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi, prema pisanju tamošnjih medija, nalazio se u helikopteru, koji se prilikom slijetanja našao u velikom problemu. 

 

Prvi izvještaji govore da je helikopter u kojem je bio Raisi grubo prizemljio, objavila je državna televizija dodajući da su na mjesto incidenta upućene hitne službe.

 

Predsjednikov konvoj činila su tri helikoptera. Dok su dva od njih, s raznim ministrima i dužnosnicima, uspješno stigla do odredišta, helikopter koji je prevozio predsjednika Raisija imao je problema prilikom slijetanja.

 

Raisi je putovao u iransku pokrajinu Istočni Azerbejdžan. Državna TV objavila je da se incident dogodio u blizini Jolfe, grada na granici s Azerbejdžanom, nekih 600 kilometara sjeverozapadno od prijestolnice Teherana.

 

 Crveni polumjesec Irana poslao je dronove da pomognu u lociranju helikoptera. Dodao je da se nesreća dogodila u području Kalibara i Varzgana.

 

- Dronovi Crvenog polumjeseca i spasilački timovi raspoređeni su na lokaciju. Također, istražujemo šta se dogodilo - dodao je Mahmudi.

 

- Izvještaji pokazuju da se dogodila nesreća i svi timovi bi trebali biti na mjestu događaja kako bi sproveli istragu - rekao je.

 

Iranska agencija Mehr javila je da je nastavio put cestom.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook