Skandal

Nizozemci izbačeni sa Eurosonga, ovo je razlog!

Showbizz11.05.24, 12:49h

Nizozemci izbačeni sa Eurosonga, ovo je razlog!
Broj zemalja koje se takmiče u velikom finalu sada je smanjen sa 26 na 25. Nizozemska je trebala nastupiti kao pjesma broj pet

 

 

Nizozemski umjetnik Joost Klein (26) i njegova pjesma "Europapa" diskvalificirani su s Eurosonga 2024.

 

Evropska radiodifuzna unija (EBU) objavila je saopćenje:

 

- Nizozemski umjetnik Joost Klein neće se takmičiti u velikom finalu ovogodišnjeg Eurosonga. Švedska policija istražila je pritužbu jedne članice produkcijske ekipe nakon incidenta nakon njegovog nastupa u polufinalu u četvrtak navečer.

 

Dok pravni proces ide svojim tokom, ne bi bilo prikladno da on nastavi s učešćem. Željeli bismo jasno naglasiti da, suprotno nekim medijskim izvještajima i nagađanjima na društvenim mrežama, u ovaj incident nije bio uključen niti jedan drugi izvođač ili član delegacije.

 

Zadržavamo politiku nulte tolerancije prema neprimjerenom ponašanju na našem događaju i predani smo pružanju sigurne i zaštićene radne okoline za svo osoblje.

 

U svjetlu ovoga, ponašanje Joosta Kleina prema članu tima smatra se kršenjem pravila takmičenja. Veliko finale 68. takmičenja za pjesmu Eurovizije nastavit će se s 25 pjesama - saopćeno je.

 

Diskvalifikacija dolazi nakon što se Joost Klein nije pojavio na probama u petak, a EBU je izjavio da istražuje incident u koji je upleten nizozemski umjetnik.

 

Broj zemalja koje se takmiče u velikom finalu sada je smanjen sa 26 na 25. Nizozemska je trebala nastupiti kao pjesma broj pet.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook