Nametnuo danas

Reakcija Ambasade SAD-a u BiH na odluku Schmidta: 'Žao nam je što se nisu stranke angažovale...'

Front26.03.24, 18:34h

Reakcija Ambasade SAD-a u BiH na odluku Schmidta: 'Žao nam je što se nisu stranke angažovale...'
Christian Schmidt obratio se danas javnosti i saopćio odluku o nametanju izmjena Izbornog zakona

 

 

- Sjedinjene Američke Države pozdravljaju odluku visokog predstavnika o nametanju izmjena Izbornog zakona kako bi se ojačao integritet izbornog procesa u BiH - navodi se u reakciji Ambasade SAD u BiH na današnju odluku Christiana Schmidta.

 

- Žao nam je što se sve stranke nisu angažovale u dobroj vjeri ili se istinski obavezale na izborni integritet. Njihov neuspjeh je razlog zašto je HR morao djelovati. Od vitalnog je značaja osigurati da izbori budu slobodni i pošteni i da građani BiH znaju da će njihovi glasački listići biti prebrojani onako kako su dani - poručili su u reakciji iz američke ambasade.

 

Podsjećamo, visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt obratio se danas javnosti i saopćio odluku o nametanju izmjena Izbornog zakona.

 

- Dugo se o tome raspravlja, mnoge organizacije su doprinijele tome. Ja ću danas učiniti ono što je trebalo učiniti prije mnogo godina. Garancija slobodnih i poštenih izbora za sve građane BiH. Ja želim da objavim odluku kojom donosim izmjene Izbornog zakona BiH u skladu sa mojim mandatom. Ovo radim za sve građane BiH - kazao je Schmidt.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook