nakon terorističkog napada

'Znamo ko stoji iza masakra u Moskvi, mislili su da će posijati paniku': Putin se obratio naciji

Front25.03.24, 19:33h

'Znamo ko stoji iza masakra u Moskvi, mislili su da će posijati paniku': Putin se obratio naciji
Predsjednik Rusije naglasio je i kako istraga mora utvrditi zašto su teroristi nakon napada krenuli ka Ukrajini i ko ih je tamo čekao

 

 

Predsjednik Rusije Vladimir Putin oglasio se danas o terorističkom napadu koji se u petak dogodio u Moskvi. 


Kako prenose tamošnji mediji, Putin je izjavio je da su teroristički napad na koncertnu dvoranu Krokus u Moskvi izveli radikalni islamisti. 


- Znamo da su zločin počinile ruke radikalnih islamista. Protiv te ideologije sam islamski svijet se borio stoljećima - izjavio je Putin.


Predsjednik Rusije naglasio je i kako istraga mora utvrditi zašto su teroristi nakon napada krenuli ka Ukrajini i ko ih je tamo čekao.


- Oni koji su planirali taj teroristički napad nadali su se da će posijati paniku i razdor u našem društvu, ali su naišli na jedinstvo i odlučnost da se suprotstavimo tom zlu - dodao je ruski lider.


Prema njegovim riječima, rusko društvo je u ovo teško vrijeme pokazalo primjer prave solidarnosti, ujedinjenosti i međusobne podrške.


Prema posljednjim podacima, u terorističkom napadu koji se dogodio u koncertnoj dvorani Krokus u Moskvi poginulo je najmanje 137 osoba, dok ih je još 180 ranjeno.


U petak je, nakon izvršenog napada, ISIL preuzeo odgovornost.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook