skup u Monsu

Sara Arslanagić jedina predstavnica iz BiH na 10. Samitu evropskih gradova i regiona

Front19.03.24, 22:12h

Sara Arslanagić jedina predstavnica iz BiH na 10. Samitu evropskih gradova i regiona
Evropski samit regiona i gradova najveći je skup koji organizuje Evropski komitet regiona kako bi se lokalni i regionalni izabrani predstavnici sastali, podijelili i iznijeli svoje mišljenje o tome šta se dešava u Evropskoj uniji i njenoj budućnosti

 

 


Mlada Sara Arslanagić učestvuje na 10. Samitu evropskih gradova i gradova regiona i jedina je učesnica iz BiH, a ovom događaju prisustvuje na poziv programa Young Elected Politicians (YEP). Ona će u aprilu, također na poziv istog programa, u Briselu biti panelistica na temu "Javna administracija i fiskalna decentralizacija".


Sara Arslanagić je rođena 1998. godine, magistar je međunarodnih odnosa i evropskih studija, trenutno na doktorskom studiju na Burch univerzitetu u Sarajevu, na međunarodnim odnosima i evropskim studijama. Govori engleski, francuski i arapski jezik.


Trenutno je dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Općine Centar Sarajevo.


Evropski samit regiona i gradova najveći je skup koji organizuje Evropski komitet regiona kako bi se lokalni i regionalni izabrani predstavnici sastali, podijelili i iznijeli svoje mišljenje o tome šta se dešava u Evropskoj uniji i njenoj budućnosti.

 

sara-arslanagic-samit-ek


Za svoje 10. izdanje, koje se poklapa sa 30. godišnjicom Evropskog komiteta regiona, Samit će se pozabaviti temama koje su u središtu zabrinutosti regiona i gradova, kao što su demokratija, održivi razvoj, budućnost Evropske unije i njeno proširenje, potreba da se osigura socijalna, ekonomska i teritorijalna kohezija, kao i suočavanje sa posljedicama rata protiv Ukrajine. Globalni izazovi će se rješavati okupljanjem različitih perspektiva iz cijelog svijeta.


Samit se održava u Monsu, u Valonskoj regiji u Belgiji. Organizira ga Komitet regija i Valonska regija, u saradnji sa Gradom Monsom.


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook