Oglasila se nakon pucnjave na Baščaršiji

Sebija Izetbegović: Šta bi još trebalo da se desi da Okerić shvati da je potrebno...

Front09.03.24, 10:53h

Sebija Izetbegović: Šta bi još trebalo da se desi da Okerić shvati da je potrebno...
Koliko mrtvih i povrijeđenih sugrađana treba biti da bi Okerić shvatio da stanje nije dobro i da je neophodno razgovarati o tome, napisala je Izetbegović

 

 

Nakon jučerašnje pucnjave na Baščaršiji u Sarajevu, kada je iz vatrenog oružja ranjena djevojka rođena 2001. godine, oglasila se i zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo, Sebija Izetbegović.



- Danas na Baščaršiji ranjena je djevojka i to usred dana. Moglo je stradati i više ljudi. Šta bi još trebalo da se desi da Elvedin Okerić shvati da je potrebno sazvati hitnu tematsku sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo o stanju sigurnosti? Koliko mrtvih i povrijeđenih sugrađana treba biti da bi Okerić shvatio da stanje nije dobro i da je neophodno razgovarati o tome - napisala je Izetbegović na Facebooku.

 

Opozicione stranke (klubovi SDA, DF i SBiH) u Skupštini Kantona Sarajevo prošlog mjeseca uputile su zahtjev za sazivanje hitne sjednice na kojoj bi se raspravljalo o sigurnosti u KS, a nakon ubistva devetnaestogodišnjeg Farisa Pendeka u Sarajevu krajem januara.


Međutim, predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić to nije učinio.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook