Sukob predsjednika i ministra

Vučić u sukobu sa Grlićem Radmanom: Ko je 'ruski satelit', a ko prijeti građanima?

Front25.02.24, 10:44h

Vučić u sukobu sa Grlićem Radmanom: Ko je 'ruski satelit', a ko prijeti građanima?
"Grlić-Radman je jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, možda i wartburg, možda i Fića, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlić-Radmana ne može reći"

 

 

"Hrvatski ministar ne samo da se brutalno miješa u unutrašnje stvari Srbije, već po običaju laže i vrijeđa srpski narod i prijeti građanima Srbije", ovo je sinoć poručio srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, a povod je izjava hrvatskog ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana u vezi sa drugom godišnjicom od početka ruske agresije na Ukrajinu.

 

Ovim povodom je govorio tokom gostovanja na N1, pri čemu je upitan o dešavanjima u Bosni i Hercegovini.

 

- Već smo navikli na različite izjave Milorada Dodika. Evropska unija priznaje samo teritorijalni integritet i suverenost, Dodik nema prostora.

 

Što se tiče Srbije, jedno su građani, a drugo je Vučić i njegova politika koja mora odlučiti na kojem će stolcu sjediti, neudobno je sjediti na dva stolca. On ne bi trebao imati veliku dilemu. Vučić može biti trabant i satelit Rusije, ali neće se dopustiti utjecaj Rusa ili drugi maligni utjecaji koji bi narušili stabilnost Zapadnog Balkana, poručio je Grlić Radman.

 

Ovakvo mišljenje hrvatskog ministra očigledno se nije dopalo srbijanskom predsjedniku, te je na svom Instagram profilu podijelio link koji vodi na članak sa spornom izjavom. Potom je, u narednoj objavi, prokomentarisao izjavu.

 

- Hrvatski ministar ne samo da se brutalno meša u unutrašnje stvari Srbije, već po običaju laže i vređa srpski narod i preti građanima Srbije.

 

Grlić-Radman je jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, možda i wartburg, možda i Fića, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlić-Radmana ne može reći.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook