Olujni udari

Nevrijeme poharalo BiH: Jak vjetar nosio krovove, kamione i prouzrokovao nestanak struje

Hronika24.02.24, 12:23h

Nevrijeme poharalo BiH: Jak vjetar nosio krovove, kamione i  prouzrokovao nestanak struje
U večernjim satima Žepče je zahvatilo snažno nevrijeme praćeno olujnim vjetrom. Oko 21 sat je cijeli grad ostao bez struje

 

 

Jaki udari vjetra donijeli su probleme u Unsko-sanskom kantonu, ali i u Žepču.

 

U cazinskom naselju Mutnik je vjetar odnio krov porodične kuće, a u naselju Puškari oboren je stub rasvjete, javlja Krajina.ba.

 

Jak vjetar je u Bihaću gotovo oborio prikolicu kamiona.

 

U večernjim satima Žepče je zahvatilo snažno nevrijeme praćeno olujnim vjetrom. Oko 21 sat je cijeli grad ostao bez struje.

 

Nagore je prošao stacionar Doma zdravlja koji je ostao bez velikog dijela krova.

 

 

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati preteženo oblačno vrijeme s kišom u većini područja. Na planinama sa snijegom. Intenzivnije padavine u Hercegovini i zapadanim područjima Bosne. Vjetar slab do umjereren južni. Dnevna temperatura zraka od 10 do 16 stepeni.   

 

Sutra će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom. Na vrhovima planina sa snijegom. Više padavina u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu zemlje do 12, a dnevna od 8 do 14 stepeni.

 

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme bit će u ponedjeljak, 26. februara. Kiša se očekuje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab u Posavini sjeverni, a u ostatku zemlje južni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu zemlje do 10, a dnevna od 10 do 16 stepeni.

 

U utorak, 27. februara bit će pretežno oblačno vrijeme lokalno sa slabom kišom ili pljuskovima. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu zemlje do 12, a dnevna od 11 do 16, u sjevernim područjima Bosne do 19 stepeni.

 

Pretežno oblačno bit će u srijedu, 28. februara. Povremeni i slabi lokalni pljuskovi su mogući u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, a dnevna od 12 do 18, na jugu i sjeveru zemlje do 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

 

(DEPO PORTAL/mm; Foto: Krajina.ba)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook