lider hdz-a na promociji knjige Valentina Ćorića

Iz Naše stranke poručili Draganu Čoviću: Sramota! Evropa i podrška ratnim zločincima ne idu zajedno!

Front16.02.24, 21:07h

Iz Naše stranke poručili Draganu Čoviću: Sramota! Evropa i podrška ratnim zločincima ne idu zajedno!
Dok nas Dragan Čović ubjeđuje da je promicatelj europskih vrijednosti, istovremeno prisustvuje promociji knjige ratnog zločinca Valentina Ćorića. Poručujemo Čoviću da Evropa i podrška ratnim zločincima ne idu zajedno

 

 

Večeras je u Mostaru, na promociji knjige presuđenog ratnog zločinca Valentina Ćorića, prisustvovao predsjednik HDZ-a Dragan Čović. Tim povodom reagovala je Naša stranka.


- Dok nas Dragan Čović ubjeđuje da je promicatelj europskih vrijednosti, istovremeno prisustvuje promociji knjige ratnog zločinca Valentina Ćorića. Poručujemo Čoviću da Evropa i podrška ratnim zločincima ne idu zajedno.


Sramotnom smatramo i činjenicu da je promocija održana u instituciji koju je osnovao Grad, a izgradili je svi građani Mostara. Ona ne smije služiti za promoviranje ratnih zločinaca.


S podrškom zločincima se udaljavamo od EU, ali i od nas samih. To nije ono što treba građanima BiH. Njima treba pomirenje, a pomirenja nema dok se ne odreknemo svih ratnih zločinaca - navodi se u saopćenju Naše stranke. 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook