NAKON UBISTVA AMRE KAHRIMANOVIĆ

Građani Tuzle izlaze na ulice: Okrenimo se, nemamo pravo na zločin šutnje... Svako sutra može biti sljedeća žrtva!

Hronika16.02.24, 19:03h

Građani Tuzle izlaze na ulice: Okrenimo se, nemamo pravo na zločin šutnje... Svako sutra može biti sljedeća žrtva!
Bezbjednosna situacija je ovdje izmakla svakoj kontroli, a prvi koji bi je trebali držati pod kontrolom, pripadnici MUP-a TK-a, već odavno su svojim neprofesionalizmom, nečinjenjem i nemarom postali generatori haosa i anarhije, a sada, evo, i neposredni izvođači „krvavih radova“ - stoji u poruci na FB

 

 


Nedžad Kahrimanović, brat brutalno ubijene Amre, jutros je u programu N1 pozvao građane na mirnu šetnju u subotu u Tuzli, podsjetivši na uznemirujuće detalje ubistva njegove sestre u koju je policajac, iz službenog pištolja, ispalio 16 hitaca. 


Brojni građani Tuzle putem društvenih mreža pozivaju svoje sugrađane da se odazovu ovom pozivu i u subotu izađu na ulice. Ističu da "zastrašujuća serija zločina u Tuzlanskom kantonu ozbiljno upozorava da svako sutra može biti sljedeća žrtva". 


Među njima je i Zlatko Mešić, sin heroja Hajrudina Mešića, koji se putem Facebooka uputio apel: 


Podržimo porodicu svirepo ubijene Amre Kahrimanović na sutrašnjem tuzlanskom protestu (subota, 16 februar) protiv nasilja i zločina!


Podržimo ih zbog njih, ali i zbog nas, jer zastrašujuća serija zločina u TK-u ozbiljno upozorava da svako sutra može biti sljedeća žrtva!


Bezbjednosna situacija je ovdje izmakla svakoj kontroli, a prvi koji bi je trebali držati pod kontrolom, pripadnici MUP-a TK-a, već odavno su svojim neprofesionalizmom, nečinjenjem i nemarom postali generatori haosa i anarhije, a sada, evo, i neposredni izvođači „krvavih radova“.


Za početak, zahtijevajmo i istrajmo u zahtjevima da kompletna čelna garnitura MUP-a TK-a napusti svoje pozicije, jer je očito da oni i neće, a i ne znaju da rade svoj posao.


Isključivo su zaokupljeni vjernim služenjem pljačkaškim interesima najmoćnijih kriminalno-reketaško-političkih klanova u ovom kantonu.
Nemamo pravo dalje ignorisati ovo bujajuće zlo. I naša šutnja pred svirepim zločinima je svojevrstan zločin - poručio je Mešić.

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook